DPP: Vítězná tramvaj „Já miluji Prahu“ byla pokřtěna a poprvé svezla cestující

16.09.2013 18:15

Zástupci Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a Magistrátu hl. m. Prahy dnes na slavnostním vyhlášení spolu se studenty pokřtili vítěznou tramvaj ze soutěže „Namalujte svou tramvaj“. Návrh „Já miluju Prahu“ připravili žáci sekundy A z gymnázia Nad Alejí. Vítězná třída se pak v rámci slavnostní jízdy poprvé projela polepenou tramvají T3.

DPP: Vítězná tramvaj „Já miluji Prahu“ byla pokřtěna a poprvé svezla cestující
Foto: praha.eu
Popisek: Vítězný návrh nazvaný „JÁ MILUJU PRAHU!“

Slavnostního vyhlášení v pražských Střešovicích se zúčastnili také žáci dalších devíti tříd druhých stupňů pražských základních škol a primy až kvarty víceletých gymnázií. Jejich návrhy se dostaly do užšího finále, ve kterém se hlasovalo o vítězný návrh. Nakonec ve veřejném hlasování zvítězil s 1 003 hlasy návrh „Já miluju Prahu“. Tramvaj s vítězným polepem bude nyní rok jezdit na běžné lince městské hromadné dopravy.

Všem dětem pozvaným na slavnostní vyhlášení DPP umožnil bezplatně navštívit Muzeum MHD. Během návštěvy je odborní průvodci seznámili s historií veřejné dopravy v Praze i zajímavostmi ze současnosti.

Velmi rádi podporujeme tyto aktivity, protože rozvíjí dětskou kreativitu a budují pozitivní vztah školáků k městské dopravě. Všichni cestující a obyvatelé Prahy určitě ocení, že vítězný návrh ozdobí jednu z našich tramvají T3,“ řekl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Veřejnost v internetovém hlasování vybírala celkem z 10 návrhů, které do finálového kola poslala odborná porota. Vítězný návrh gymnázia Nad Alejí získal více než tisíc hlasů. Na druhé příčce se umístil návrh tramvaje žáků 9. B ze Základní školy Chaplinovo náměstí, pod názvem „Schéma dopravy v Praze“. Třetí místo získal návrh „Brouček“, který namalovali žáci 8. B ze ZŠ Generála Františka Fajtla z Prahy 9 – Letňan. Soutěže se zúčastnilo celkem 114 návrhů.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…