DPP již tradičně otevře své brány veřejnosti

14.09.2017 10:36

V sobotu 16. září 2017 otevře Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) své brány veřejnosti, tentokrát pod heslem „Nahlédněte nám pod kola“.

DPP již tradičně otevře své brány veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Letos se budou moci návštěvníci podívat do garáže a depa Kačerov a vozovny Pankrác. Čekat na ně bude současná technika i historická vozidla, z nichž některá si mohou přímo vyzkoušet. Připraven je i bohatý doprovodný program.

Akce odstartuje v 10 hodin a až do 16 hodin bude kromě tradičních lákadel připraven pro návštěvníky doprovodný program, zaměřený především na děti. V rámci doprovodného programu jsou pro návštěvníky přichystány soutěže, workshopy, fotokoutek a pro ty nejmenší například skákací hrady, nafukovací dráhy i dětská diskotéka.

DPP představí vozidla městské hromadné dopravy, vnitropodnikové dopravy i dopravních cest. Z historických vozidel návštěvníci nahlédnou například do tramvajových souprav č. 240 a č. 628, tramvaje T3 č. 6102 nebo autobusu Škoda 706 RTO a mnohých dalších. Zájemci se budou moci nostalgicky rozloučit s autobusem typu C 934, ev. č. 5973, který si prohlédnou v areálu garáže i stanice metra Kačerov, popřípadě se jím mohou svézt. Také vybraná historická vozidla metra a tramvají budou nasazena na přepravu návštěvníků.

„Je to unikátní šance pro Pražany, aby viděli zázemí MHD, která patří k nejlepším na světě. Mám pocit, že to řada lidí stále nedoceňuje a neuvědomuje si, o jak složitý a skvěle fungující organismus se jedná,“ říká Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

„Srdečně zvu všechny fanoušky MHD a rodiny s dětmi, aby se přišli podívat tuto sobotu do našich areálů, kde je čeká bohatý a zajímavý program. Pro letošní Den otevřených dveří jsme vybrali z historického hlediska velmi významné areály. Depo Kačerov je vůbec nejstarším depem a vozovna Pankrác si letos připomene již 90. výročí od zahájení provozu,“ říká Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

V depu Kačerov se mohou návštěvníci těšit na prezentaci Hasičského záchranného sboru včetně techniky, například těžký technický automobil pro zásahy u dopravních nehod, živelných pohrom, technologických a ropných havárií. V areálu depa Kačerov nabídnou zajímavé informace mj. i infostánky, zabývající se životním prostředím. V garáži Kačerov bude například připravena ukázka řídicího systému AUDIS. Ve vozovně Pankrác lze zhlédnout ukázky plnění cisterny mazací a kropicí tramvaje ev. č. 5572 a její novinku kropení. Kropička bude cca 1x za hodinu předvádět kropení včetně tankování vody. Možná bude i prohlídka zařízení uvnitř vozu. Ve všech areálech bude možné zakoupit občerstvení.

Den otevřených dveří je zároveň součástí Evropského týdne mobility. Kompletní program naleznete zde: http://www.dpp.cz/dod/

Doprava pro návštěvníky

Metro: Dopravu návštěvníků zpestří dvě historické soupravy metra. V předpokládaném intervalu 30 minut budou zajíždět přímo do depa na trase Florenc – Kačerov – Depo Kačerov. První souprava vyjede v 9.55 za stanice Florenc, poslední odjede z depa Kačerov v 15:35.

Tramvaje: Tramvajovou dopravu na trase pravidelné linky č. 13 k vozovně Pankrác kapacitně posílí spřažené nízkopodlažní soupravy, nebo vozy KT či 15T. Nostalgická linka č. 23 bude od Královky místo k Bílé labuti vedena ze zastávky Národní třída přes zastávky Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Bruselská – Náměstí Bratří Synků do vozovny Pankrác, a to od cca 9.30 do cca 16.00 hodin. Na linku budou nasazeny pravidelné nostalgické vozy typu T3, ale i dva historické vozy z Muzea MHD.

Autobusy: Na trase Garáž Kačerov – Depo Kačerov – Kačerov – Garáž Kačerov bude zřízena speciální polookružní autobusová linka. Interval odjezdů bude 5 minut a dopravu zajistí vozy typu KbN. První spoj pojede od metra Kačerov v 9.50, poslední pak z garáže v 16.15 hodin.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…