DPP omezí provoz metra na lince C kvůli výměně kolejového křížení a výhybek

02.07.2015 20:26

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v období od soboty 4. do čtvrtka 16. července 2015 obousměrně přeruší provoz metra na lince C v úseku Kačerov – Háje. Ve vyloučeném úseku zavede náhradní autobusovou dopravu. Cestujícím zde budou k dispozici také informátoři DPP v reflexních vestách, kteří pomohou s orientací a nalezením vhodného spojení.

DPP omezí provoz metra na lince C kvůli výměně kolejového křížení a výhybek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schodech v metru

DPP během výluky vymění kolejové křížení a čtyři na něj navazující výhybky ve stanici metra Háje. V jejím průběhu budou muset technici nejprve odpojit veškeré napájení a demontovat přívodní kolejnici, rozebrat a odvézt stávající výhybky a jejich součásti včetně starých pražců a přibližně 600 tun starého štěrku. Následně dojde k vyčištění a penetraci systému odvodnění celého výhybkového objektu a k navezení a instalaci nového štěrku a pražců. V poslední fázi výluky technici osadí nové výhybkové součásti i kolejové křížení, vše seřídí a provedou potřebné zkoušky.

Po dobu výluky, která bude zahájena v sobotu 4. července v cca 1.00 hodin, bude v úseku Kačerov – Háje zavedena náhradní autobusová doprava XC. V denním provozu pojede na trase Jižní Město – Háje – Opatov – Chodov – Roztyly – Kačerov. Linka bude posílena ve směru Kačerov vloženými spoji označenými jako XC1, které nebudou zajíždět do zastávky Roztyly, a v ranních špičkách pracovních dnů i vloženými spoji označenými jako XC2, které budou v provozu v trase Háje – Opatov – Chodov – Budějovická (pouze v uvedeném směru) a nebudou zajíždět do zastávek Roztyly a Kačerov.

„Již od poloviny května probíhají přípravné práce rekonstrukce kolejového rozvětvení stanice Háje. Tato rekonstrukce je předposlední na lince C. Současně s pracemi na kolejovém svršku budou probíhat další nezbytné výměny technologických zařízení s cílem v maximálně možné míře zkrátit dobu výluky,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

DPP informuje prostřednictvím 25 000 kusů letáků

DPP informuje cestující o výluce prostřednictvím 25 000 kusů letáků, které budou k dispozici ve stojanech drátěného programu ve stanicích metra, ve vozech povrchové dopravy nebo v informačních vitrínách ve stanicích metra. Informace o provozu pro konkrétní stanice bude obsahovat také přibližně 50 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními textovými informacemi v češtině a angličtině.

Již od pondělí 29. června se objeví ve stanicích metra ve stojanech informační plakáty se základními informacemi o připravované výluce, jež budou k dispozici cestujícím také v průběhu výluky. Od 1. července bude dále na připravovanou výluku upozorňovat hlášení ve stanicích metra a hlásit se bude i během výlukové akce.

Od soboty 4. července do středy 8. července (o víkendu cca 9.00 – 19:00 a ve všední dny cca 6:30 – 19:30 hod.) bude u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí nasazeno asi 10 informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím aktuální dopravní spojení. Informátoři poradí zájemcům v češtině i angličtině. Na koncích vyloučeného úseku (tedy ve stanicích Kačerov a Háje) budou k dispozici cestujícím po celou dobu výluky v časech zmíněných výše.

Změny v zastávkách pravidelných linek autobusů

Pro linku č. 135 bude zřízena zastávka Roztyly – pro směr Chodov v ulici Ryšavého, 70 m před křižovatkou s ulicí Tomíčkova. Pro linky č. 114, 189 a 215 bude přemístěna zastávka Kačerov (směr Nemocnice Krč) vpřed, do zastávky linky č. 106.

Zkráceny budou intervaly autobusových linek č. 125 a 135, u linky č. 213 budou místo standardních nasazeny kloubové vozy.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…