DPP připravuje velikonoční výluku metra C v úseku Pražského povstání – Kačerov

15.04.2019 18:23

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje od pátku 19. 4. 2019 do pondělí 22. 4. 2019 obousměrné přerušení provozu metra C mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov. Důvodem výluky je oprava trati. DPP zajistil pro cestující náhradní autobusovou dopravu a rovněž dostatek informačních materiálů.

DPP připravuje velikonoční výluku metra C v úseku Pražského povstání – Kačerov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Výluka je nutným opatřením vzhledem k plánované opravě. Na lince metra C bude docházet k výměně dřevěných pražců za betonové, a to ve dvou úsecích:

  • Pankrác – Pražského Povstání, 2. traťová kolej: výměna 164 ks pražců
  • Pankrác – Budějovická, 1. traťová kolej: výměna 324 ks pražců

K zajištění dostatečné informovanosti cestujících bude sloužit přibližně 19 000 informačních letáků v různém provedení s informacemi v češtině a angličtině. Od 15. 4. budou o výluce informovat rovněž zaměstnanci informačních center DPP, stejně tak i letáky umístěné v prosklených vitrínách ve stanicích metra. V době výluky bude na vybraných místech instalováno také cca 60 informačních tabulí s mapkou okolí a základními instrukcemi v češtině a angličtině.

„Po dobu výluky (od 8 do 21 hodin) u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí budou k dispozici vyškolení a jazykově vybavení informátoři DPP, odění v reflexních vestách. Celkem 32 vyškolených pracovníků bude radit cestujícím a rozdávat letáky,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

Od 16. dubna bude ve všech stanicích metra probíhat hlášení upozorňující na výluku. Toto hlášení, které bude v českém a anglickém jazyce, bude cestující informovat i během výluky. Ve stanicích metra, dotčených výlukovým dopravním opatřením, bude rovněž upraven informační systém.

Náhradní autobusová doprava
V rámci výluky bude v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov.
Po dobu přerušení provozu metra bude posílen provoz linek č. 135 a 196.

Změny v zastávkách autobusů
Pro linku č. 134 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět).

Pro linky č. 138, 189 a 215 se přemísťuje zastávka Kačerov (pro směr Nemocnice Krč vpřed do zastávky linky 106).

Bezbariérové cestování

Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání doporučuje DPP cestujícím, aby využili autobusovou linku č. 135.
Všechny spoje posílených autobusových linek jsou zajištěny nízkopodlažními vozy.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 141 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2019 bylo ve vlastnictví společnosti 1 162 autobusů, 865 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede více než 180 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2019 celkem 10 930 zaměstnanců, z toho 4 265 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…