DPP vyjednal snížení provize za SMS jízdenky

11.06.2013 10:10

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pokračuje v dosahování provozních úspor. Po lednové úpravě smlouvy se společností Erika, týkající se prodeje SMS jízdenek, DPP pod vedením generálního ředitele Milana Křístka nově vyjednal snížení provize za SMS jízdenky.

DPP vyjednal snížení provize za SMS jízdenky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Výsledkem jednání se společností ERIKA, a.s. je snížení smluvní odměny za služby elektronické jízdenky, které představuje úsporu nákladů Dopravního podniku ve výši přibližně 7,2 mil. Kč ročně. V letošním roce tak jde po výrazném snížení ceny za nákup pohonných hmot či energií, dosažení výhodnějších podmínek za pojištění či IT služeb o další dosaženou úsporu. 

“Jsem rád, že se nám podařilo vyjednat a podepsat se společností ERIKA nový dodatek smlouvy, jejíž součástí je nejen výrazná úspora, ale i možnost měnit cenové podmínky v průběhu trvání smlouvy. Současně pokračujeme v dalším hledání provozních úspor, které se nám daří dosahovat jak úpravou smluv, tak i novými transparentními výběrovými řízeními,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: Letecké muzeum Kbely zahájilo v sobotu už 56. sezonu

16:08 Ministerstvo obrany: Letecké muzeum Kbely zahájilo v sobotu už 56. sezonu

Zástupy návštěvníků přilákalo zahájení 56. sezony v Leteckém muzeu Kbely. Několik desítek jich čekal…