Další ČD Lounge Českých drah v novém. Moderního interiéru se dočkal salonek ve stanici Ostrava-Svinov

24.03.2018 15:51

Brno, Pardubice, Praha, Olomouc, Ostrava hlavní nádraží a teď i Ostrava-Svinov, tam všude si cestující národního dopravce užijí většího komfortu. České dráhy tak dokončily projekt obnovy svých VIP čekáren ČD Lounge, který odstartoval koncem roku 2016. V saloncích pro cestující jsou tak nově vylepšené dětské koutky, k dispozici jsou nabíjecí panely nebo Wi-Fi.

Další ČD Lounge Českých drah v novém. Moderního interiéru se dočkal salonek ve stanici Ostrava-Svinov
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy otevřely síť šestice čekáren ČD Lounge už před více než dvanácti lety. Zákazníci si v nich můžou před cestou odpočinout, nebo se občerstvit. Dříve byly tyto salonky primárně určeny cestujícím vlaků SC Pendolino, nicméně národní dopravce zareagoval na poptávku a dveře těchto čekáren otevřel i lidem cestujícím v dalších vlacích vyšší kvality. Oddělené a moderní čekárny nenabízí jen klid, ale přidávají i bezplatný přístup k internetu pomocí nové spolehlivější technologie Wi-Fi, dětský koutek, elektrické zásuvky a ve většině případů i toaletu a přebalovací pult. Všechny ČD Lounge jsou navíc klimatizované, samozřejmostí jsou displeje s časy odjezdů a pravidelný, nebo stálý dozor zaměstnanců ČD.

„Chtěli jsme, aby ČD Lounge nabízely zákazníkům kromě pohodlí při čekání na vlak i něco navíc. S rozšiřující se klientelou jsme změnili i design celého prostoru a každou čekárnu jsme zasvětili nějaké osobnosti spjaté se železnicí nebo s regionem. Na dokončení modernizace těchto stávajících salonků teď naváže budování dalších, na nádražích, kde historicky nebyly. Už v tomto roce by měla vzniknout ČD Lounge třeba v České Třebové,“ nastiňuje další kroky národního dopravce Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah zodpovědný za osobní dopravu.

Projekt obnovy ČD Lounge začal v listopadu roku 2016, kdy zástupci Českých drah, města Brna, Jihomoravského kraje a rodiny autora zasvětili ČD Lounge v Brně grafikovi a ilustrátorovi Jiřímu Boudovi. V dubnu 2017 následovala pardubická čekárna, která patří staviteli železnic Janu Pernerovi. O dva měsíce později se pak zákazníkům otevřely hned dva další salonky – v Praze na hlavním nádraží, zasvěcený siru Nicolasi Wintonovi, a na ostravském hlavním nádraží, věnovaný úspěchům manželů Zátopkových. V závěru roku potom přišla na řadu olomoucká ČD Lounge s patronem Aloisem Negrellim. „Svinovskou“ čekárnu pak zdobí motiv jednotky SC Pendolino, která je dlouholetým symbolem dopravy ČD mezi Prahou a Ostravou.

Kdo může využít služeb ČD Lounge

  • cestující s platnou jízdenkou pro 1. třídu
  • cestující s platnou jízdenkou pro 2. třídu společně s místenkou pro vlak vyšší kvality (railjet, SuperCity, EC, IC, EN, Ex, Rx) nebo místenkou SC či railjet business nebo lůžkovým či lehátkovým příplatkem pro vlak vyšší kvality
  • cestující se zákaznickou aplikací IN 100 nebo IN Business na In Kartě
  • cestující s dětmi do 10 let těhotné ženy
  • cestující s platným průkazem ZTP nebo ZTP/P

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…