Další miliony putují do Sportovního gymnázia Pardubice

17.04.2015 21:45

Téměř 6,9 milionů korun zamíří na přípravu talentovaných žáků Sportovního gymnázia Pardubice. Škola získala dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky na rozvojový program Podpora přípravy sportovních talentů. Do sportovního gymnázia v současnosti míří i řada investic Pardubického kraje, který jej zřizuje.

Další miliony putují do Sportovního gymnázia Pardubice
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Zateplení tělocvičny.

„Těší mě, že další finance přispějí na činnost jediného sportovního gymnázia v našem kraji. Pardubický kraj v současnosti provádí zateplení budovy za 14,4 milionu korun a brzy bude zahájena také kompletní rekonstrukce rehabilitačních prostor školy za 6,1 milionu korun,“ informoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Projekt zateplení budovy začal v březnu a hotov by měl být do konce srpna. Rekonstrukce rehabilitačních prostor je plánována na květen až červen 2015. Tyto místnosti tvoří chodba, šatna, prostor sauny a ochlazovacího bazénu, na který navazuje místnost odpočívárny. Kromě nového řešení výměny a úpravy vzduchu jsou v plánu i dispoziční úpravy – především zvýšení kapacity sprch, přesun šaten do vedlejších prostor a zvětšení jejich kapacity pro celoškolní potřeby. V prostorách regenerace navíc přibude parní lázeň a Kneippův chodník. Studenti se dočkají i nových šatních skříněk a lavic. Protože se rehabilitační prostory nacházejí v suterénu objektu, je nutné provést v rámci rekonstrukce také odvlhčení zdiva.

Pardubický kraj tak navazuje na rekonstrukci sociálního zařízení tělocvičny za 2,5 milionu korun, kterou dokončil letos v lednu. Už v loňském roce bylo za půl druhého milionu korun obnoveno sociální zařízení v hlavní budově sportovního gymnázia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…