Další ročník extrémního závodu Winter Survival se blíží

07.01.2015 11:53

Fenomén Winter Survival se po roce opět vrací. Generální štáb AČR a Univerzita obrany připravují již 21. ročník mezinárodního Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2015, který se pojede ve dnech 26. až 30. ledna v Jeseníkách v Moravskoslezském kraji.

Další ročník extrémního závodu Winter Survival se blíží
Foto: Blogspot.com
Popisek: Zima, ilustrační foto

Drsné podmínky Hrubého Jeseníku a obtížné disciplíny opět prověří kondici a připravenost českých i zahraničních vojáků. Ačkoliv vojáci dopředu vědí, do čeho jdou a co mohou čekat, teprve až samotný závod dokonale prověří jejich fyzickou zdatnost a psychickou odolnost a také smysl pro týmovou spolupráci. Během klání musejí překonávat únavu, vyčerpání i strach. Hodně ale záleží také na štěstí. Malá chyba nebo náhoda může dokonce družstvo vyřadit ze hry.

Armádní soutěž ověřuje dovednosti, které voják potřebuje v zimních podmínkách a klade před něj všemožné nástrahy a nečekané situace, s nimiž se může při plnění skutečných úkolů setkat. Důmyslné disciplíny nutí závodníky k přemýšlení, vlastní volbě způsobu provedení úkolu a kreativitě. Každý musí najít své řešení, vystačit pouze s vlastními silami a nesenými prostředky. V tom je tento survival opravdu progresivní a poučný. Specifikou je i extrémní psychická zátěž.

Během čtyř dnů v rámci mnohakilometrových přesunů vojáci budou zdolávat skalní útvary, překonávat říční rokle, dráhu s prvky vojenských dovedností, zachraňovat a přepravovat zraněného, na lyžích absolvují měřené sjezdy, střelbu z armádních zbraní, v noci přespí ve volné přírodě a budou plnit praktické úkoly spojené se zkouškou psychické odolnosti a přežitím ve volné přírodě.

Mezinárodního závodu Winter Survival 2015 se zúčastní šedesát českých a zahraničních vojáků z Německa, Polska, Rakouska a Slovenska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…