Další senior pointy začaly v Moravskoslezském kraji sloužit seniorům

15.11.2017 11:57

V Moravskoslezském kraji byla slavnostně otevřena další tři kontaktní místa pro seniory, a to v Bruntále, Karviné a Kopřivnici. Po Frýdku-Místku, Ostravě a Opavě tak seniorům v Moravskoslezském kraji slouží šest tzv. Senior Pointů.

Další senior pointy začaly v Moravskoslezském kraji sloužit seniorům
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V Senior Pointu mohou senioři získat informace o místních seniorských sdruženích a spolcích, z oblasti bezpečnosti, prevence, zúčastňovat se různých besed a přednášek. Čeká je klidné, přátelské prostředí a prostor, kde si mohou posedět, popovídat si. Personál jim poradí, bezplatně poskytne odborné konzultace. Klienti tu mají volný přístup k počítači s internetem, mohou využívat a nabízet nejrůznější volnočasové aktivity. Zájemci se tu také mohou zaregistrovat do slevové sítě Senior Pas.

„Je naší snahou podporovat zdravý životní styl seniorů a zvyšovat kvalitu jejich života. Vítáme jakoukoliv aktivitu, která se zabývá zkvalitňováním života starších lidí. Jsem proto velmi rád, že prostřednictvím krajského projektu můžeme podpořit vznik a provoz těchto kontaktních míst. Věřím, že se stanou nedílnou součástí života seniorů a místem pro vzájemná setkání a zdrojem potřebných informací,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil.

Jednotlivá seniorská kontaktní místa provozuje obecně prospěšná společnost Společně. Senior Pointy vznikly v rámci projektu Zdravé stárnutí v Moravskoslezském kraji, který byl finančně podpořen z Dotačního programu na podporu krajské samosprávy v oblasti stárnutí Ministerstva práce a sociálních věcí. Je spolufinancován také z krajského rozpočtu.

„Chceme, aby tato důležitá centra pro seniory fungovala v každém okrese. Kraj letos obdržel z Ministerstva práce a sociálních věcí dotaci ve výši 814 tisíc korun na realizaci projektu Zdravé stárnutí v MSK. Vznik Senior Pointů kraj dofinancovává zhruba 471 tisíci korunami ze svého rozpočtu,“ upřesnil náměstek hejtmana Jiří Navrátil s tím, že za dobu své existence v průběhu října poskytly Senior Pointy v kraji služby 226 seniorům.

Senior Pointy v Moravskoslezském kraji:
Frýdek Místek: Křížový podchod středa 8:00 až 16:00 hod.
Ostrava: U Tiskárny 1 pátek 8:00 až 16:00 hod.
Opava: Rolnická 29 čtvrtek 7:30 až 16:00 hod.
Kopřivnice: Štefánikova 1163/12 pondělí 8:00 až 16:30 hod.
Bruntál: Náměstí Míru 5 úterý 8:00 až 16:30 hod.
Karviná: V Aleji 433/5a čtvrtek 8:00 až 16:30 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…