Další tři silnice za 218 milionů korun pomohou zaplatit evropské peníze

14.08.2015 8:27

Nejen řidiči se mohou těšit na další modernizované silnice. Tři projekty za více než 218 milionů korun na rekonstrukci silnic II. a III. třídy v Pardubickém kraji mohou nově získat dotaci z Regionálního operačního programu Severovýchod. Z evropských peněz se tak částečně zaplatí rekonstrukce úseků silnic Dřeveš – Silnice, napojení na obchvat Chrudimi u Vestce a Česká Třebová – Semanín.

Další tři silnice za 218 milionů korun pomohou zaplatit evropské peníze
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Tyto tři silnice Pardubický kraj rekonstruuje od poloviny dubna z vlastních prostředků. Nyní se nám podařilo schválit smlouvy o dotaci z regionálního operačního programu. Otevřeli jsme tím cestu k maximálnímu využití zdrojů z Evropské unie tak, aby z jiných projektů vrácené prostředky nepropadly, ale naopak se použily při potřebných rekonstrukcích těchto tří silnic,“ upřesnil I. náměstek hejtmana Roman Línek. 

Modernizace silnice II/355 v úseku Dřeveš – Silnice za 82,5 milionu je prováděna kvůli mimořádně špatnému stavu povrchu vozovky. Modernizace silnice III/35847 Česká Třebová – Semanín za celkem 66 milionů korun je nezbytná kvůli zvýšení zátěže nákladními vozidly v souvislosti s vybudováním logistického centra společnosti Metrans. Modernizace silnice III/34026 Chrudim, železniční přejezd – s napojení I/37 nedaleko obce Vestec zase bude sloužit jako dočasný sjezd z budovaného obchvatu. V tomto případě jde o akci za 70 milionů.

Tyto tři projekty jsou vedeny ve zvláštním režimu a výše dotace bude záviset na tom, kolik peněz se v budoucnu do programu vrátí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…