Daruj krev s Českým rozhlasem

15.06.2012 11:41 | Zprávy

Ve středu 13. června se v rámci projektu Daruj krev s Českým rozhlasem uskutečnily již 68. podporované odběry krve. Odběry probíhaly ve 12 transfuzních stanicích v 9 městech po celé České republice.

Daruj krev s Českým rozhlasem
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Den před Světovým dnem dárců krve tak Český rozhlas otázku dárcovství dostal mezi širokou veřejnost. Zprostředkováváním informací a šířením osvěty si rozhlas klade za cíl bourat mýty a obavy z darování krve. Projekt se k posluchačům pravidelně vrací již od roku 1992.

Odběry probíhaly v Praze a díky spolupráci regionálních transfuzních stanic se stanicemi Českého rozhlasu Brno, Olomouc, Sever a Hradec Králové i v těchto dalších regionech. V některých místech pokračovaly odběry ještě ve čtvrtek 14. června. Celkem přišlo darovat 755 dárců, z toho 124 prvodárců.

V několika městech v regionech byly odběry doplněny o doprovodný program, ať už se jednalo o koncert plný známých tváří v Brně, anebo o podpisové akce patronů odběrů s Českým rozhlasem v Liberci a Ústí nad Labem.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.