Degustační salón Pálava se otevírá milovníkům vín

21.07.2014 12:14

Přímo pod Stolovou horou, v malebné obci Bavory, byl nedávno otevřen Degustační salón Pálava. Jde o ambiciózní projekt, který se zaměřuje na jednu z nejexkluzivnějších tuzemských vinařských oblastí – Pálavu.

Degustační salón Pálava se otevírá milovníkům vín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lahve vína, ilustrační foto

Chráněná krajinná oblast (CHKO) Pálava leží v nejteplejší a nejsušší oblasti ČR a má téměř středomořský ráz. Místní krajinu tvoří rozlehlá úrodná pole a vinice, bělostné vápencové skály a skalní stepi a lesostepi s neobyčejně bohatou teplomilnou flórou a faunou. A právě vápencové podloží dává místním vínům zcela jedinečný ráz.

Degustační salón Pálava se proto orientuje výhradně na vína od vinařů z pálavského regionu. Podmínkou přitom je, že hrozny pro tato vína musí uzrát v CHKO Pálava, kde se réva pěstuje se zvláštním zřetelem na ochranu krajiny.Vína je možné po ochutnání zakoupit přímo na místě a připravuje se také možnost nákupu prostřednictvím e-shopu.

V současné době je provoz Degustačního salónu Pálava ve zkušebním režimu a na degustaci je nutné se předem objednat. Naplno se veřejnosti salón otevře až od příštího roku.

Již nyní ale v Degustačním salónu Pálava probíhají nejrůznější firemní i rodinné akce, školení i svatební hostiny, či jen přátelská posezení u sklenky vína. Kromě pálavských vín totiž salón nabízí ojedinělý komplex historických i nově vybudovaných sklepů s chodbami o délce přes 130 metrů.

Pozemní komplex pojme až 150 sedících návštěvníků, přičemž možnost ubytování je buď přímo nad Degustačním salónem v moderně zařízených apartmánech, kde lze ubytovat několik rodin a nebo menší skupinu. Případně lze nabídnout kapacitu dalších místnich penzionů nacházejících se v blízkém okolí.

Apartmány Bavory v kombinaci s Degustačním salónem nabízejí také možnost prožít netradiční víkend či dovolenou všem milovníkům vína, historie, cykloturistiky i rybaření.

www.degustacni-salon.cz
www.apartmany-bavory.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…