Den Pardubického kraje nabídne program na dvou náměstích

06.06.2017 20:18

Každoroční Den Pardubického kraje vypukne už v pátek 9. června. Letos se program rozšíří z Komenského náměstí i na Pernštýnské, kde bude bohatý kulturní program a také řada stánků s regionálními potravinami, řemeslnými výrobky a různými specialitami. Program vyvrcholí koncertem Heleny Vondráčkové od 20 hodin.

Den Pardubického kraje nabídne program na dvou náměstích
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Chceme zájemcům opět nabídnout jak pohled do fungování Pardubického kraje při prohlídkách krajského úřadu, tak je seznámit s činností našich sociálních služeb, krajského integrovaného záchranného systému, s regionálními výrobci, i je pobavit napříč generacemi,“ říká hejtman Martin Netolický.

Na úřadu i do podzemí

Komentované prohlídky úřadu začínají od 9 hodin a dopoledne jsou určeny zejména pro školy. Pro další zájemce se úřad otevře ještě ve 14 a v 16 hodin. Návštěvníci se podívají do sálů, kde zasedají Rada a Zastupitelstvo Pardubického kraje, ale také do kanceláře hejtmana nebo dalších členů samosprávy. Dostanou se také na jinak nepřístupný balkon u divadla. Nahlédnou do podzemí úřadu, kde byly objeveny středověké pozůstatky původních staveb, nebo se seznámí s historií budovy v době protektorátu.

Dobročinný jarmark

V budově bývalé reálky na Komenského náměstí se usídlí zástupci sociálních služeb z Pardubického kraje s výrobky svých klientů většinou z terapeutických dílen. Výtěžek z prodeje půjde na nákup dalšího materiálu pro jejich činnost. Svou muzikoterapeutickou činnost pak předvedou soubory jednotlivých zařízení sociální péče na pódiu na Pernštýnském náměstí mezi 11. a 15. hodinou.

Záchranáři na Komenského náměstí

Park mezi budovami krajského úřadu obsadí kromě stánků také záchranáři a další složky integrovaného záchranného systému Pardubického kraje. Zájemci si budou moci vyzkoušet první pomoc a podívat se na ukázky kynologů Celní správy České republiky.

Hvězdy na pódiu a autogramiády sportovců

Pernštýnské náměstí nabídne tradiční jarmark, ale také ukázky sportovních aut a prezentace Regionální potraviny Pardubického kraje a autogramiády sportovců. Na pódiu vystoupí pro nejmenší diváky Michal Nesvadba od 15 hodin, chlapecký sbor Bonifantes od 16:30 hodin, Jakub Smolík od 18 hodin a hvězdou večera se stane rodačka z nedalekých Slatiňan Helena Vondráčková ve 20 hodin. Celý program je zdarma, včetně expozice Pardubic – Příběh města ve Východočeském muzeu na Zámku Pardubice.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…