Den hlasu na vlnách Českého rozhlasu Dvojky

15.04.2013 17:55

V úterý 16. dubna se Český rozhlas Dvojka připojí ke Světovému dni hlasu a ve svém vysílání nabídne posluchačům nejen informace, které se týkají hlasu a péče o něj, ale také nejznámější hlasy z rozhlasového archivu.

Den hlasu na vlnách Českého rozhlasu Dvojky
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V ranním vysílání Dobré ráno Česko nabídneme vždy ve čtvrt nejznámější hlasy z rozhlasového archivu. Posluchači se tak již nyní mohou těšit například na Vladimíra Menšíka nebo Felixe Holzmanna. Po 7 hodině prozradí ranní tým moderátorů - Jitka Lukešová, Regina Květoňová a Jiří Holoubek, jak se tvoří lidský hlas a jak se dá naladit.

Ve tři čtvrtě na osm pak budeme o hlasu mluvit i s hlasovým kouzelníkem a imitátorem Petrem Jablonským.

V Odpoledním vysílání prozradí Pavel Kudrna se svými hosty jak se starat o hlas a také „přivítá“ Františka Nepila a herce s legendárními hlasy, Jana Wericha a Miroslava Horníčka.

Hlasu se bude věnovat také pořad Jak to vidíte. Konkrétně pak tématem „manipulace hlasem“. Dá se hlas ovlivnit a do jaké míry? Co na nás náš hlas prozradí? O tom si bude povídat moderátorka Patricie Strouhalová s hlasovou poradkyní Janou Postlerovou a emeritním policejním radou Miloslavem Dočekalem.

Světový den hlasu byl poprvé zorganizován v roce 2003. Od té doby se koná každoročně 16. dubna a jeho cílem je zlepšit informovanost veřejnosti o významu hlasu pro mezilidskou komunikaci a zvýšit ostražitost vůči hlasovým poruchám. Společnosti, zařízení a odborní lékaři, pečující o hlas spolu s dalšími specialisty a hlasovými profesionály, v tento den organizují veřejné akce a přednášky, dny otevřených dveří nebo preventivní vyšetření hlasu a hlasového ústrojí.

Více o programu a vysílání Českého rozhlasu Dvojky naleznete na dvojka.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …