Den otevřených dveří v Archivu hlavního města Prahy

09.04.2018 17:38

U příležitosti Mezinárodního dne archivů se v městském archivu v neděli 27. května 2018 uskuteční „Den otevřených dveří“.

Den otevřených dveří v Archivu hlavního města Prahy
Foto: arub.cz
Popisek: Archiv - ilustrační foto

V tento den se pražský Chodovec otevírá všem zájemcům o tajemné archivní prostředí ukrývající nevšední historické památky. Přesvědčte se, že historie může být poutavá pro malé i velké. Na vlastní oči poznejte, jak pracuje největší městský archiv v republice.

Budete mít možnost nahlédnout do neveřejné části archivu. Vstoupíte do depozitáře mezi archiválie, které zaznamenávají důležité okamžiky z minulosti města a jeho obyvatel. Dozvíte se, jaké historické dokumenty se archivují a jak se do archivu dostávají. V neposlední řadě uvidíte a uslyšíte, jakým způsobem se archiválie digitalizují, restaurují a jak je lze studovat.

Prohlídka archivu bude doplněna výstavou ilustrující život ve městě v průběhu první světové války, od jejíhož konce letos uplyne 100 let. V průběhu dne bude možné vystoupat prosklenou „věží“ k ojedinělé vyhlídce na město ze stejné výšky jako z Petřína. Zkrátka nepřijdou ani děti, které se mohou zabavit hrami s historickou nebo archivní tematikou.

Akce se koná 27. května 2018 od 10 do 18 hod. v budově Archivu hlavního města Prahy, v Archivní 6, Praha 4. Dostupnost prostřednictvím MHD ze zastávek Městský archiv, Chodovec nebo Benkova. Více na www.ahmp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…