Den otevřených dveří v DPP – sobota plná zábavy pro celou rodinu

17.09.2012 13:42

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pořádá již tradičně během třetí zářijové soboty Den otevřených dveří. Letos termín akce připadl na 22. září 2012 a návštěvníci se mohou těšit na zábavný program ve čtyřech areálech DPP.

Den otevřených dveří v DPP – sobota plná zábavy pro celou rodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Jedním z letošních taháků bude prohlídka rozestavěné stanice metra Motol. V loňském roce provozy DPP uvítaly více než deset tisíc spokojených návštěvníků.

Letošní Den otevřených dveří se bude konat 22. září od 10 do 16 hodin v depu metra Zličín, autobusové garáži Řepy, budované stanici metra Motol a tramvajové vozovně Motol. Každý provoz se bude odlišovat svým tematickým zaměřením. Mezi jednotlivými areály bude jezdit mimořádná autobusová linka 770, která bude mít pětiminutový interval. Přestup z metra na autobus 770 je v zastávce Zličín, přestup z tramvají v zastávkách Vozovna Motol, Bílá Hora a Slánská. 

„Největším lákadlem pro návštěvníky bude určitě možnost prohlédnout si stavbu budovaného metra V.A  ve stanici Motol, zajímavý program ale nabídnou i ostatní místa,“ uvedla Tereza Krásenská, mluvčí DPP.

Kromě prohlídek samotných areálů návštěvníci uvidí také jednotlivé typy vozů, metra, tramvají a autobusů, a to jak těch z běžného provozu, tak vozů zajišťujících opravy a udržování dopravních cest. Návštěvníci budou mít také možnost nahlédnout do dílen, které jsou využívány k denním opravám a ošetření vozů. Kromě současných a nejmodernějších vozů tramvají se návštěvníci mohou těšit i na ty historické.

Podrobnosti o doprovodném programu:

Virtuální den ve vozovně Motol. Vozovna Motol patří mezi nejmladší pražské tramvajové vozovny, v provozu je od roku 1937. Kromě zhlédnutí jednotlivých typů pražských tramvají si děti mohou vyzkoušet počítačové hry (simulátory MHD), dětskou autoškolu nebo laserovou střelbu.

Den budoucnosti dopravy v nově budované stanici metra Motol. Prohlídka stavby metra V.A bude mít dvě varianty. Krátká trasa navazuje na zastávku ve směru do Motola a budovanou stanici si zájemci prohlédnou shora. Delší varianta, která obsahuje i prohlídku tunelu, bude trvat přibližně 45 minut chůze a není vhodná pro vozíčkáře. Návštěvníkům doporučujeme pevnou obuv. Upozorňujeme, že na tomto stanovišti nebudou k dispozici toalety.

Kulturní den v garážích Řepy. Garáže Řepy letos oslaví 30 let od svého zprovoznění. Jedná o jedinou autobusovou provozovnu na levém břehu Vltavy.

Autobusy, které odtud obsluhují tuto městskou část, budou součástí expozice a zájemci se mohou podívat i do zázemí garáží.  Pro nejmenší je připraveno divadlo a kouzelnické vystoupení. Milovníky hudby potěší vystoupení žáků konzervatoře Jaroslava Ježka a Pěveckého sboru Dopravního podniku.

Adrenalinový den v depu Zličín. Nejmladší depo pražského metra se nachází na stanici Zličín. Návštěvníci si v depu prohlédnou všechny typy souprav pražského metra, které slouží k přepravě cestujících. Na tomto místě si děti užijí legraci na lezecké stěně či bungee trampolíně a je pro ně přichystána řada soutěží s cenami.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Akciová společnost Dopravní podnik hlavního města Prahy je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 165 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2011 bylo ve vlastnictví společnosti 1 257 autobusů, 964 tramvajových vozů a 735 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 743 zaměstnanců, z toho 4 268 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…