Děti z opavské školky dostaly k výročí nové hřiště i přírodní zahrádku

29.05.2015 15:02

Mateřská škola Heydukova v Opavě otevřela ve svém areálu nové dětské hřiště, jehož výstavba je součástí projektu s názvem „Kdo si hraje, ten je zdravý, toho život neunaví“. Společně s Oranžovým hřištěm, na kterém si mohou hrát všichni žáci mateřské školy i ostatní děti z města a okolí, otevřela škola také malou přírodní zahradu. Na vybudování oranžové hrací plochy přispěla Nadace ČEZ částkou 400 tisíc korun.

Děti z opavské školky dostaly k výročí nové hřiště  i přírodní zahrádku
Foto: cez.cz
Popisek: Hřiště v Mateřské škole v Opavě.

Nové dětské hřiště i zahradu si škola nadělila k sedmdesátému výročí svého založení, které letos slaví. Zahrada byla rozšířena o travnaté plochy pro sportovní a míčové hry, její základ tvoří část v environmentálním stylu, která bude mimo jiné sloužit i k výukovým účelům. „Jsme rádi, že jsme si k našemu výročí nadělili takové krásné dárky, hřiště i zahrada budou sloužit všem našim dětem, které prostřednictvím her vedeme již od raného věku ke zdravému a aktivnímu způsobu života a ke znalosti přírody a okolního prostředí,“ uvedla ředitelka MŠ Heydukova Marcela Kašpárková.

Na Oranžovém hřišti jsou pro děti připraveny lanový park, velká pirátská loď, pružinové houpačky, hrací domek i trampolína. Samozřejmostí jsou bezpečně upravené dopadové plochy u všech atrakcí. Hřiště budou využívat zejména žáčci opavské školky Heydukova, přístupné ale bude i dalším dětem ze spolupracujících škol.

Již od svého založení v roce 2002 pomáhá Nadace ČEZ městům a obcím po celé České republice budovat dětská a sportovní hřiště. Doposud podpořila výstavbu téměř tří set hracích ploch. „Na dětských hřištích se děti učí fungovat v kolektivu, tráví čas na čerstvém vzduchu a od malička tak formují své základní návyky. To si uvědomují města, obce i školy po celé republice, jejichž zájem o nová hřiště neustává. Jsme rádi, že jim můžeme vycházet vstříc a jejich prostřednictvím přispívat ke zdravému vývoji dětí podobně jako například zde v Opavě,“ sdělila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…