Diecézní charita vyčlenila na povodňovou pomoc téměř milion korun

28.06.2013 14:12

Českobudějovická Diecézní charita stále pomáhá lidem postiženými povodněmi, kteří v současné době dávají do pořádku své domy zaplavené ničivou vlnou.

Diecézní charita vyčlenila na povodňovou pomoc téměř milion korun
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Nejhorší je čekat na nejhorší, zní Ústím nad Labem před kulminací.

„Poskytujeme potřebným čisticí prostředky, mýdla, košťata, kbelíky, hadry a další potřebné pomůcky,“ uvedla ředitelka Diecézní charity Michaela Čermáková. Stále také fungují dvě výdejní místa zřízená charitou a to v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí nepřetržitě a přímo v jejím českobudějovickém sídle v Kanovnické 16 ve všední dny od 8 do 16 hodin.

V současné době má českobudějovická Diecézní charita k dispozici na pomoc zaplaveným lidem 930 tisíc korun, které získala z diecézní sbírky vyhlášené českobudějovickým biskupem Jiřím Paďourem. „Zatím jsme deseti postiženým domácnostem poslali 230 tisíc korun, a dalším dvěma stům poslali hmotnou pomoc. Rozdělili jsme mezi ně například potraviny, nádobí, oblečení a věci potřebné na úklid,“ upřesnila Čermáková.

Pracovníci Diecézní charity provádí sociální šetření na Českokrumlovsku, Kaplicku, Prachaticku, v okolí Milevska, Protivína a dalších místech, které zasáhla povodeň. „Zjišťujeme sociální potřebnost domácnosti v souvislosti s rozsahem povodňových škod. Tak například přednostně jsme pomohli matce samoživitelce s dvěma dětmi, která má hypotéku na 1,2 miliony korun a voda jí zaplavila byt do výše jednoho a půl metru,“ řekla ředitelka, která si zároveň pochvaluje spolupráci s další humanitární organizaci ADRA. „My jsme jim dali adresy a oni tam poslali brigádníky,“ dodala.

Ředitelka Čermáková také ocenila obětavost farností a lidí z Moravy, kteří neustále nabízejí lidem, jejichž domy zasáhly povodně, pomoc.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…