Díky Lesům ČR slouží turistům v Jizerských horách nová cesta propojující

09.10.2013 14:48

Lesy České republiky, s. p., v těchto dnech v Jizerských horách v Libereckém kraji otevřeli pro návštěvníky Jizerek v blízkosti Smědavy zcela novou, 420 metrů dlouhou lesní cestu. Nová cesta vhodně propojuje dvě vůbec nejnavštěvovanější místa Jizerek a to jizerskohorské rašeliniště Na Čihadle a rozcestí Na Kneipě.

Díky Lesům ČR slouží turistům v Jizerských horách nová cesta propojující
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Tato místa dosud spojovala cesta pouze jedna, která však již kapacitně nestačila pojímat stále se zvyšující množství turistů. Lesy ČR na vybudování nové cesty vynaložily z vlastních zdrojů tři čtvrtě milionu korun.  Nová cesta bude návštěvníkům hor sloužit během celého roku, v zimě ji mohou využívat i milovníci běžeckého lyžování při putování po trasách Jizerské magistrály,“ říká ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený současně řízením LČR.

Lesy ČR investují v Jizerských horách nemalé finanční prostředky také do oprav stávajících lesních cest, které mají ve své správě.  Jen v letošním roce se v Jizerských horách podařilo opravit lesní cesty v celkové délce 130 kilometrů.

Lesní cesty jsou cesty účelové a primárně, v souladu s lesním zákonem, slouží k zabezpečení veškeré provozní činnosti lesního hospodářství. Díky vstřícnému přístupu Lesů ČR a také dobré spolupráci například s Klubem českých turistů však mnohé lesní cesty využívají také návštěvníci lesů pro své volnočasové a rekreační aktivity, například v rámci turistiky nebo cyklovýletů. Na lesní cesty stejně jako do lesa obecně je dle ustanovení lesního zákona zakázán vjezd motorovým vozidlům. Při pohybu na lesních cestách je veřejnosti v souvislosti s možným lesním provozem doporučováno dbát zvýšené opatrnosti.

reklama

autor: Lesy ČR

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…