Díky daru ČEZ Distribuce se zvýší komfort popálených pacientů ve FN Královské Vinohrady

01.10.2015 17:00

Klinika popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady nakoupí klimatizační jednotky, které budou umístěny na pokojích pacientů, a to jak na standardních pokojích, tak i na oddělení JIP. Tento nákup v hodnotě 550 tisíc korun je umožněn díky peněžitému daru společnosti ČEZ Distribuce, a.s.

Díky daru ČEZ Distribuce se zvýší komfort popálených pacientů ve FN Královské Vinohrady
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

550 tisíc korun dnes symbolicky předal formou šeku generální ředitel ČEZ Distribuce, a. s. Richard Vidlička, ředitelce FN Královské Vinohrady MUDr. Andree Vrbovské. „Klimatizace zvýší kvalitu zdravotní péče a jednoznačně přispěje k většímu komfortu hospitalizovaných pacientů,“ říká MUDr. Vrbovská.

Klinika popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady je součástí integrovaného záchranného systému, určeného, mimo jiné, k eradikaci následků hromadných neštěstí, včetně radiačních. Jedná se o jedno z největších popáleninových center v Evropě s tradicí přes šedesát let. Zajišťuje komplexní a kontinuální péči o pacienty se všemi typy popáleninového traumatu pro spádovou oblast celých Čech. Statut popáleninového centra byl nemocnici udělen v roce 1991. V průměru je zde hospitalizováno cca tisíc pacientů ročně, z nichž 300 jsou děti.

Na nákup vybavení přispěla společnost ČEZ Distribuce. „Nerespektování bezpečnostních pravidel při manipulaci a práci s energetickým zařízením může vést k vážným zraněním s trvalými následky nejen u našich spolupracovníků, ale i široké veřejnosti. Z toho důvodu jsme se opakovaně rozhodli podpořit právě popáleninové centrum a přispět ke kvalitní léčbě nejen osob zasažených elektrickým proudem, ale také všech pacientů, kteří popáleninovou pomoc potřebují“, vysvětluje Richard Vidlička, generální ředitel společnosti ČEZ Distribuce, která loni uhradila také nákup tří přístrojů k síťování kožních transplantátů.

ČEZ Distribuce, a. s., se sídlem v Děčíně provozuje na území České republiky vedení v délce 162 583 km s více jak 3,5 mil. odběrných míst. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…