Do ZOO Zlín se v neděli dostanete za vysloužilý spotřebič

07.05.2014 10:40

Na neděli 11. května 2014 připravila Zoologická zahrada Zlín ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky. Kdo přinese tento den do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 80,- Kč zdarma, nebo slevu ze vstupného pro dospělého návštěvníka v této výši.

Do ZOO Zlín se v neděli dostanete za vysloužilý spotřebič
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Akce „S vysloužilci do zoo“ u nás probíhá již posedmé. Jejím cílem je především všem připomenout, že nefunkční spotřebiče nepatří do popelnice nebo na černé skládky. Ve spolupráci se zoologickou zahradou je to tak netradiční a velmi zajímavý způsob, jak informovat celé rodiny o správném nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči,“ doplnila vedoucí marketingu ZOO Zlín Romana Bujáčková.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 9 600 000 vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti 185 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 145 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 000 obcích.

ZOO Zlín je druhou nejoblíbenější českou zoo a nejnavštěvovanějším turistickým místem celé Moravy. Expozice jsou rozčleněny podle jednotlivých kontinentů, za jeden den tak návštěvníci „procestují“ Afriku, Asii, Austrálii a Ameriku a seznámí se s 216 druhy zvířat. Milovníci historie navíc mohou v areálu zoo zavítat do zámku Lešná. Zoo je také členem mezinárodních organizací jako je WAZA nebo EAZA. Otevřeno je po celý rok. Více informací na www.zoozlin.eu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…