Do boje za vrácení českých dětí z Norska se zapojila hokejová legenda Dominik Hašek

05.02.2015 9:51

Rodina Michalákových, která již čtvrtým rokem marně bojuje s norskou sociální službou Barnevern o vrácení bratrů Denise a Davida, získala významného podporovatele. Za návrat obou dětí do Česka chce bojovat i legendární hokejový brankář a olympijský šampion Dominik Hašek.

Do boje za vrácení českých dětí z Norska se zapojila hokejová legenda Dominik Hašek
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Ten nejenže rodině vyslovil veřejnou podporu, ale stal se k dnešnímu dni i členem Petičního výboru na podporu návratu dětí Michalákových do ČR. Výbor sdružuje některé členy rodiny Michalákových, právní zástupce matky a další podporovatele, kteří v loňském roce na podporu Evy Michalákové nasbírali více než 10 tisíc podpisů a v boji za navrácení dětí vlastní rodině pokračují i letos. Dominik Hašek se podle svých slov bude na práci výboru aktivně podílet.

„Považuji za svoji občanskou povinnost pomoci našim českým dětem a jejich mamince Evě Michalákové, aby se jim dostalo jejich práv, která jsou jim nepochopitelně upírána. Tedy aby děti mohly být vychovávány svojí vlastní maminkou a aby jí to bylo umožněno. Kromě jiných důležitých důvodů mě k tomu vedou i jasná fakta. Norsko je jedním ze států s nejvyšším počtem sebevražd na jednoho obyvatele na světě a jeho výchovným systémem prošel i jeden z největších masových vrahů 21. století v Evropě Anders Breivik. O to více chci udělat vše pro to, aby obě naše děti byly urychleně navráceny ke své rodině do Česka,“ okomentoval své rozhodnutí Dominik Hašek.

David a Denis Michalákovi byli před třemi roky odebráni české matce žijící v Norsku pro podezření z užití násilí a sexuálního zneužívání a umístěni do pěstounské péče. Matka od začátku obvinění kategoricky popírá a v otázce použití násilí přiznává jen běžné výchovné plácnutí. Původní udání ze školky a od přechodné pěstounky později nepotvrdila ani norská policie, ani lékařské zprávy a v nejzávažnějších obviněních dokonce nepadlo ani trestní oznámení. Přesto děti i nadále zůstávají v pěstounské péči norské rodiny a matka se s nimi smí vídat jen dvakrát ročně. Podmínky přitom norský sociální úřad Barnevern neustále zpřísňuje. Právo na kontakt je upřeno i dalším příslušníkům rodiny Michalákových, kteří žijí v České republice. Aktuálně hrozí, že matka bude rodičovských práv zbavena úplně a děti budou dány v Norsku k adopci.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…