Do cvičení SAFEGUARD u transformovny Kletné se zapojilo sto vojáků a záchranářů

11.09.2014 15:00

Bezpečnostní cvičení s názvem SAFEGUARD 2014, které proběhlo 11. 9. 2014, prověřilo spolupráci Armády ČR, složek integrovaného záchranného systému a energetiků ze společností ČEPS a ČEZ.

Do cvičení SAFEGUARD u transformovny Kletné se zapojilo sto vojáků a záchranářů
Foto: red
Popisek: ČEPS, a.s.

Cvičení SAFEGUARD 2014 ověřilo praktickou připravenost jednotky pěší roty aktivní zálohy krajského vojenského velitelství Ostrava a jejich spolupráci s pracovníky společnosti ČEPS. Vojáci převzali obranu a střežení transformovny Kletné po dobu několika dní. Během nich plnili úkoly strategické obrany v prostorách transformovny i v jejím okolí a zároveň zajišťovali fungování vlastního vojenského logistické zázemí. Při cvičení využívali také leteckou podporu vojenského vrtulníku.

Do scénáře cvičení byl zahrnut i zásah speciální pořádkové jednotky Policie ČR Moravskoslezského kraje proti skupině aktivistů, kteří zablokovali přístup do transformovny. V průběhu krizového vyjednávání došlo ze strany aktivistů k napadení zasahujících policistů. Současně s tím aktivisté na místě ohrožovali zasahující jednotky neznámou nebezpečnou látkou. Proto byla do akce nasazena speciální protichemická jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, která odebrala vzorek, zanalyzovala jej v mobilní laboratoři a nebezpečnou látku zlikvidovala.

SAFEGUARD je název série bezpečnostních cvičení, která prověřují spolupráci Armády ČR, složek integrovaného záchranného systému a společností ČEPS a ČEZ. Taková cvičení proběhla již v minulosti například v transformovnách Nošovice a Albrechtice.

„Díky těmto zkušenostem funguje mezi všemi zúčastněnými subjekty spolupráce velmi efektivně a jsme dobře připraveni i na krizové situace.“ říká Martin Bílek, bezpečnostní ředitel společnosti ČEPS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

13:21 ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

Meziměsíčně ceny zemědělských výrobců klesly o 3,5 % a meziročně byly nižší o 13,4 %. Ceny průmyslov…