Dopravní podniky napříč republikou nepodceňují prevenci, vozy prochází pravidelnou očistou

06.03.2020 10:42

Sdružení dopravních podniků, které zaštiťuje 21 dopravních podniků v ČR, monitoruje vývoj dění okolo nákazy koronavirem Covid-19. Všechny dopravní podniky jsou v případě rozšíření nákazy připraveny přijmout příslušná opatření a aktivovat krizové plány řízení.

Dopravní podniky napříč republikou nepodceňují prevenci, vozy prochází pravidelnou očistou
Foto: sdp-cr.cz
Popisek: Sdružení dopravních podniků - logo

„Bezpečnostní rada státu ani hygienické stanice zatím žádná opatření pro městskou hromadnou dopravu nenařídily. Pokud takové doporučení obdržíme, jsme připraveni je v zájmu cestujících i našich zaměstnanců aplikovat. Dopravní podniky denně provádí důkladnou očistu všech svých vozů, čímž přispívají k prevenci případného přenosu infekčních onemocnění,“ uvedl Tomáš Pelikán, předseda Sdružení dopravních podniků ČR.

Dopravní podniky zároveň předávají svým zaměstnancům doporučení Světové zdravotnické organizace, která apeluje na dodržováních standardních pravidel, jimiž se snižuje pravděpodobnost přenosu infekčních chorob - zachovávat základní hygienu, především důsledné mytí nebo dezinfekce rukou. Stejná doporučení jsou platná i pro cestující využívající městskou hromadnou dopravu. Informováni byli i závodní lékaři podniků.   

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 21 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně více než 320 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,5 miliardy cestujících. Provozují 2 881 autobusů,  1 687 tramvají, 668 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…