Doprovodný program při rally potěší zejména děti

27.05.2017 15:29

Zejména děti si užijí doprovodného programu závodu The Most RALLY #2, který se jede v sobotu 3. června o mistrovské body už jako součást Rallysprint série vypsané Autoklubem ČR.

Doprovodný program při rally potěší zejména děti
Foto: Autodrom Most
Popisek: doprovodný program závodu The Most RALLY #2

Nejmladší návštěvníci mosteckého autodromu se mohou těšit na skákací hrad a další atrakce na dopravním hřišti, kde si mohou půjčit kola, koloběžky, odrážedla, šlapadla i přilby. „Děti budou mít k dispozici i omalovánky a mohou se také nechat zvěčnit ve fotokoutku se Sejftíkem, tedy maketou safety caru,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Tereza Zajíčková.

Pro dospělé fanoušky je připravena adrenalinová show, volný vstup do servisní zóny závodníků, mohou se projet se na čtyřkolkách či prodloužené motokárové dráze. Ke koupi budou také reklamní předměty autodromu. „Vstup do areálu autodromu je volný, zdarma budeme rozdávat také bulletin s informacemi o rally. Ceny za pronájem motokár a čtyřkolek zájemci najdou na našich webových stránkách,“ doplnila Zajíčková.

K rychlostní zkoušce v areálu autodromu poprvé přibydou také rychlostní zkoušky v členitém terénu Krušných hor. Diváci uvidí opět napínavé souboje špičkových tuzemských rallyových posádek. Soutěž zahrnuje čtyři rychlostní zkoušky, měří celkem 70 kilometrů. Jedou se dvakrát, jedna pak třikrát.

Do závodu se přihlásilo 50 posádek, nechybějí mezi nimi Karel Trněný se spolujezdcem Christianem Doerrem na Škodě Fabii WRC, Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou s vozem Ford Fiesta R5 či Petr Nešetřil s navigátorem Jiřím Černochem s elegantním speciálem Porsche 997 GT3.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:

02. – 03. 6. - The Most RALLY #2
28. – 30. 7. - The Most Europe Minibike Weekend
01. – 03. 9. - CZECH TRUCK PRIX
06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …