Dotace pomohou s akceschopností dobrovolných hasičů

27.08.2015 16:58

Finanční podpora dobrovolných hasičů nespočívá pouze v dotacích z rozpočtu Pardubického kraje na pořízení nové techniky, ale také v dotacích mezd, v poskytování příspěvků na akceschopnost jednotek a v úhradě nákladů za výcvik a za výjezdy k požárům a dalším mimořádným událostem.

Dotace pomohou s akceschopností dobrovolných hasičů
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Z téměř čtyř a půl milionu korun, které jsou pro tyto účely vyčleněné státním rozpočtem, schválili krajští radní rozdělení více než tří milionů korun. Na svém nejbližším jednání bude o této záležitosti jednat krajské zastupitelstvo.

„Každá z 24 předurčených obcí získá 120 tisíc korun na zajištění akceschopnosti své jednotky požární ochrany kategorie JPO II. Tyto dobrovolné jednotky zajišťují výjezd k místu zásahu nejpozději do pěti minut od vyhlášení poplachu krajským operačním střediskem a významně tak doplňují profesionální jednotky HZS kraje v terénu. Samotné obce se na akceschopnosti jednotek musejí podílet minimálně částkou dosahující 20 procent z obdržené dotace“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten předal v červnu letošního roku starostům obcí smlouvy o poskytnutí finančních příspěvků Pardubického kraje na pořízení dopravních automobilů, cisternových automobilních stříkaček a dalšího vybavení pro jednotky SDH obcí v hodnotě pěti milionů korun. Rozdělení zbývajících 500 tisíc Kč v tomto účelovém dotačním programu dnes projednala rada kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…