Dvousložková cena teplo nezdražila aneb Tuhá zima bez větších výdajů

28.02.2017 14:39

Jakkoliv se mohlo zdát, že následující roky půjdou v režimu teplejšího počastí, jako tomu bylo v uplynulých třech letech, letošní leden nám připomněl, že zima stále existuje. Leden 2017 byl na území ČR teplotně podnormální, kdy průměrná měsíční teplota činila -5,6°C. Chladnější leden než letos byl naposledy zaznamenán v roce 2006.

Dvousložková cena teplo nezdražila aneb Tuhá zima bez větších výdajů
Foto: Archiv UE.
Popisek: Teplárna United Energy.

Po celou dobu teplárna Komořany zajišťovala bez problémů dodávky tepla všem odběratelům. Ti i přes mrazivé počasí a logicky vyšší spotřebu tepla, překvapivě ušetřili.

Na otázku, jak je to možné, odpověděl Petr Horák, ředitel společnosti Severočeská teplárenská:         

„ Ke zmíněným úsporám vedla tolik diskutovaná dvousložková cena, kterou naše společnost zavedla po vzoru většiny zemí EU od 1. ledna loňského roku. Zásluhou nízkých teplot provázející měsíc leden vzrostla spotřeba tepla, která v konečném důsledku snížila jeho průměrné ceny. Koneckonců výsledky za měsíc leden hovoří zcela jasně. Cena tepla pro bytové domy poklesla o 11,6 % na průměrnou hodnotu 506,82 Kč/GJ oproti jednosložkové ceně 573,24 Kč/GJ. Díky dvousložkové ceně tepla tak zákazníci ušetřili 10 mil. Kč“.

Používání dvousložkové ceny v sobě ukrývá řadu výhod. Více informací na toto téma najdou odběratelé na webu Severočeské teplárenské.

„Dvousložka nejen zpřehledňuje vztahy mezi dodavatelem a odběratelem tepla, ale jak je vidět na uvedeném příkladu, šetří i peněženky odběratelů“, dodal Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…