ERÚ: Alena Vitásková odmítla schválit novou tarifní strukturu bez úprav

28.01.2016 19:53

Zavedení nové tarifní struktury bez úprav a v podobě, která je nyní předmětem konzultačního procesu, odmítla schválit předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková a na poradě vedení ERÚ 12. listopadu 2015 nařídila vyhlásit veřejný konzultační proces a na jeho základě tarify upravit.

ERÚ: Alena Vitásková odmítla schválit novou tarifní strukturu bez úprav
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Tento matematický model nové tarifní struktury musí být podroben veřejnému konzultačnímu procesu, abychom se vyvarovali možnému poškození spotřebitelů. Proto jsem rázně odmítla jeho přímé zavedení a proto jsem řekla, že pokud nebude zohledňovat sociální aspekty a dopady na jednotlivé skupiny spotřebitelů, nebude nový tarifní systém vůbec zaveden. Není tedy pravda, že jsem si tarifní systém vymyslela a že bych byť jen na vteřinu schvalovala diskriminaci kohokoliv na energetickém trhu. Tarifní systém bude upraven nebo nebude zaveden,“ uvedla předsedkyně ERÚ A. Vitásková.

Model nové tarifní struktury byl připravován široce zastoupeným expertním týmem pod vedením místopředsedy ERÚ Jana Nehody. Experti ERÚ, Ministerstva průmyslu a obchodu a odborné energetické společnosti EGÚ Brno, a.s., připravili čistý matematický model, který nezahrnuje nejrůznější aspekty trhu, které mají a budou mít vliv na jeho úpravu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…