ERV Evropská nepojistila proti úpadku 35 cestovních kanceláří

04.02.2014 9:23

ERV Evropská pojišťovna pojistila pro letošní rok proti případnému krachu 126 cestovních kanceláří. 35 jich ale pojistit odmítla. Čtyřem cestovkám neprodloužila ERV Evropská smlouvu a 31 zájemců nepojistila. Z toho bylo 20 subjektů zcela nových a 11 již existujících cestovních kanceláří.

ERV Evropská nepojistila proti úpadku 35 cestovních kanceláří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„U nás vždy platilo, že k tomuto typu rizika přistupujeme velmi obezřetně a pečlivě prověřujeme všechny dostupné informace o cestovní kanceláři. Vedle samotné finanční stability CK posuzujeme zevrubně i celou řadu dalších faktorů, jako je způsob najímání dopravy a ubytovacích kapacit, výše a splatnost záloh při prodeji zájezdů, průběh cash-flow či reálnost podnikatelského záměru“ říká manažer obchodu ERV Evropské pojišťovny Štěpán Landík.

Portfolio ERV Evropské tvoří zejména střední a větší cestovní kanceláře, se kterými pojišťovna spolupracuje již řadu let; nejznámějšími jsou CK Fischer, Blue Style, Alexandria, ESO Travel, Canaria Travel, ITS Billa.

„Obecně lze říct, že zejména menší subjekty se pojišťují na vyšší limity pojistného plnění, než tomu bylo v minulosti. U větších a středních cestovních kanceláři jsou tyto limity srovnatelné s minulým rokem,“ doplňuje Štěpán Landík.  

V Česku v současné době působí více než 1000 cestovních kanceláří.

Vlastimil Divoký
Manažer marketingu a komunikace


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…