V poslední době se o tento palčivý problém začala zajímat také řada neziskových organizací i státních a mezinárodních institucí. V New Yorku byl s úspěchem představen program Food Waste Challenge, kde místo vyhození na skládky bylo 2500 tun neprodejného jídla ze 100 místních restaurací věnováno potřebným.
V Praze vzbudila velký zájem akce Hostina pro tisíc konaná v září 2013 na Václavském náměstí, kde se vařilo ze surovin, které by obchody musely vyhodit, ačkoli jsou zdravotně nezávadné, jen s kosmetickými vadami. Ještě o krok dál šla potravinová sbírka, během které Češi ve prospěch potravinových bank a neziskových organizací vybrali 66 tun potravin. Jakkoli dílčí tyto snahy byly, nelze jim upřít, že upozornily na problém dlouho v naší společnosti přehlížený, píše Ekonomika.cz.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva