Elektrokolo, hlavní výhra ze soutěže Moje jižní Čechy, bude sloužit spolku Slunečnice ve Vimperku

14.09.2016 20:09

Elektrokolo převzala ve středu 14. září vítězka letní fotografické soutěže Moje jižní Čechy, kterou vyhlásil Český rozhlas České Budějovice. V internetovém hlasování vyhrál snímek zámku v Českém Krumlově od Terezy Švehlové.

Elektrokolo, hlavní výhra ze soutěže Moje jižní Čechy, bude sloužit spolku Slunečnice ve Vimperku
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Milujeme jižní Čechy a myslíme si, že každý tu má nějaké oblíbené místo. Proto Český rozhlas České Budějovice v létě 2016 vyhlásili fotografickou soutěž Moje jižní Čechy. O vítězi rozhodovali návštěvníci webových stránek rozhlasu. Od začátku prázdnin do poloviny srpna mohli posluchači zasílat fotografie svého oblíbeného místa v kraji, místa, kde se cítí dobře. Sešlo se více než 130 zajímavých snímků, převážně s přírodními motivy. Během dvoutýdenního hlasování pak mohli lidé podpořit svého favorita.

Vítězkou soutěže Moje jižní Čechy se stala Tereza Švehlová z Vimperka. Její fotografie zámku v Českém Krumlově nasbírala 383 hlasů. Autorka získala elektrokolo Galaxy Carpo 2 od společnosti Cyklo Švec.

Tereza Švehlová je jednou z uživatelek sociálních služeb ve spolku Slunečnice ve Vimperku, který se stará o lidi s postižením. Právě ve vimperské Slunečnici zástupci Českého rozhlasu České Budějovice výhru předali. „Elektrokolo určitě vyzkoušíme ještě dnes, půjdeme všichni společně do parku. Dokonce jsme se na to připravili, máme tu dvě helmy,“ komentovala Jana Mrázková, která má ve spolku na starost sociální služby. Nakonec nevydrželi čekat ani na odpolední vycházku do parku a na elektrokolo nasedli hned v ulici u sídla spolku. „Je to super, ale kdo s tím nemá zkušenost, tak ho opravdu překvapí, jak to kolo jede samo,“ popsala Jana Mrázková.

Vítězkou fotografické soutěže Moje jižní Čechy je sice Tereza Švehlová, ale elektrokolo bude sloužit celému spolku Slunečnice z Vimperka. „Terezka ho vzhledem ke svému handicapu nevyužije, proto jsme se rozhodli věnovat elektrokolo Slunečnici,“ vysvětlila maminka Helena Švehlová.

„Myslím si, že tento spolek přináší spoustu užitku handicapovaným. Ne všichni klienti jsou s takovým stupněm handicapu, aby nemohli jezdit na kole, ale nemohou si zrovna takové kolo pořídit. Myslím, že ho využijí ve prospěch všech,“ dodala Helena Švehlová.

Radost ve spolku Slunečnice udělaly ale i drobné dárky z Českého rozhlasu České Budějovice - trička, hňapky nebo reflexní pásky na ruce.

Jihočechy zaujaly lávka a studna

Druhou příčku díky 339 hlasům obsadil se svou fotografií Pavel Fictum.Ten sice žije ve Staňkově v západních Čechách, ale zachytil lávku nad českobudějovickým nádražím. Užije si relaxační pobyt pro dvě osoby v Lázních Bechyně „Do Budějovic jezdím za přítelkyní a po té lávce občas chodíme. Jednou jsme se v noci vraceli z města, lávka mě zaujala, tak jsem položil foťák na zem a vyfotil ji,“ popisuje.

Snímek vznikl zhruba dva týdny před rekonstrukcí lávky, což byl také jeden z důvodů k vyfotografování. „Nevěděl jsem, jak lávka bude vypadat po rekonstrukci, tak jsem ji chtěl ještě zachytit,“ dodává Pavel Fictum.

Cenu za třetí místo, relaxační pobyt pro dvě osoby v Rezidenci Nové Hrady, dostala od Českého rozhlasu Marie Ludvíková z Českých Budějovic. Její snímek historické studny u tvrze Býšov nedaleko obce Kočín nasbíral 296 hlasů. V pozadí jsou na snímku vidět i temelínské věže. „Vybírala jsem z více fotografií a nakonec jsem se rozhodla právě pro tohle, protože jsem si říkala, že to lidé neznají a nikdo jiný to tam nepošle,“ komentuje.

Všechny soutěžní snímky a kompletní výsledky stále najdete na webových stránkách (ZDE) a na Facebooku (ZDE).

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…