Elizabeth Taylorová, Páter Brown i život Iana Fleminga. ČT nakupuje na veletrhu nové pořady

25.06.2014 20:00

Praha tento týden vůbec poprvé hostí významný světový veletrh televizní tvorby NATPE. Své projekty na něm prezentují i všechna hlavní americká studia. Česká televize se veletrhu aktivně účastní a se zahraničními partnery má již rozjednána práva na několik nových projektů – krimi seriálů, filmů, ale i pořadů pro děti či dokumentů. Českým divákům tak nabídne například životopisný snímek o Elizabeth Taylorové či seriál Kriminalista.

Elizabeth Taylorová, Páter Brown i život Iana Fleminga. ČT nakupuje na veletrhu nové pořady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Česká televize dlouhodobě sleduje nejnovější televizní trendy a reflektuje je ve své programové nabídce. Na tomto veletrhu se zaměřujeme na novinky v široké paletě žánrů, od dokumentů přes opery, balet až po seriály a filmovou produkci,“ avizuje programový ředitel České televize Milan Fridrich. Kromě samotných projekcí významných amerických studií a televizních stanic, jakými jsou FOX, CBS, NBC či Warner Bros, se Česká televize účastní i odborných konferencí. „Důležitým tématem je pro nás také prolínání televize a internetové technologie, rozvoj HbbTV aplikací, ale i nové technologické trendy typu Super HD,“ připomíná Milan Fridrich.

Z oblasti seriálů jedná Česká televize o nákupu vysoce hodnoceného německého Kriminalisty, ve kterém charismatický vyšetřovatel řeší své případy poněkud se zvláštní metodologií, či druhé řady krimiseriálu BBC z anglického venkova Páter Brown s Markem Williamsem v hlavní roli. V hledáčku má Česká televize také úspěšnou britskou sérii Fleming: muž, který chtěl být Bondem o životě autora, který stvořil agenta s povolením zabíjet a který sám nebyl jednoduchou osobností.  Zájem má Česká televize i o  mysteriózní detektivní cyklus Top of the Lake. Pro diváky ČT art připravuje britský celovečerní film o Elizabeth Taylorové a Richardu Burtonovi s Helenou Bonham Carterovou v hlavní roli.

Díky nově uzavřeným smlouvám se například děti na Déčku mohou těšit na pokračování úspěšné série Horrible Histories – Děsivé dějiny i na novinky v animované tvorbě, jako Dobrodružství Sáry Jane, britský spin off populárního seriálu Pán času zaměřený na mladší publikum, nebo padesátidílný seriál o dinosaurech. Diváci Dvojky ocení nové dokumenty natočené s použitím techniky a postupů hraného filmu. Pro páteční cyklus Zázračná planeta to budou třeba Delfíni v hledáčku špionážních kamer nebo Skrytá království mapující život drobných živočichů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…