Epson: Inkoustové tiskárny vytlačují tiskárny laserové

20.02.2018 13:09

V Evropě přetrvávají mylné představy o technologii laserového tisku, přitom ale rostou očekávání v oblastech ochrany životního prostředí, nákladů a výkonnosti, což přináší novou příležitost pro inkoustové tiskárny

Epson: Inkoustové tiskárny vytlačují tiskárny laserové
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Společnost Epson, jen několik málo měsíců poté, co oznámila, že bude pokračovat ve zvyšování investic do technologie inkoustového tisku, provedla průzkum. Ten prokázal, že 74 % osob s rozhodovací pravomocí a influencerů v evropských firmách volí inkoustovou tiskárnu, jsou-li obeznámeni s fakty tiskových technologií.

V rámci tohoto průzkumu, který online provedly společnosti Epson Europe a Coleman Parkes, byly shromážděny názory více než 8 000 profesionálů z 21 evropských zemí, včetně České republiky. Na základě nezávisle ověřených faktů týkajících se výkonnosti firemních inkoustových tiskáren ve srovnání s laserovými technologiemi bylo vytvořeno několik tvrzení. Tato tvrzení byla předložena respondentům s možností odpovědí pravda/nepravda za účelem ověření jejich znalostí. Výsledky byly překvapivé. Prokázaly, že stále přetrvává mnoho mylných představ ohledně toho, jaká technologie je výkonnější, zejména v souvislosti s odpadem a produktivitou. Pouze 7 % respondentů vědělo, že inkoustová tiskárna podává vyšší výkon ve všech pěti testovaných oblastech: odpad, produktivita, rychlost, emise CO2 a spotřeba energie.

Podíváme-li se na výsledky podle regionu, získáme zajímavé srovnání mezi hlavními trhy v Evropě. Když se zaměříme na region 3, tedy Českou republiku, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Slovensko, z odpovědí vyplývá, že navzdory předsudkům by se převážná většina 76 % respondentů, kteří v regionu 3 celkem zvolili inkoustovou tiskárnu rozhodla pro firemní inkoustovou tiskárnu, pokud by byla obeznámena s reálnými možnostmi tisku.

Většina respondentů 74 % se mylně domnívala, že laserová tiskárna produkuje méně CO2 a 61 % respondentů se mylně domnívalo, že laserová tiskárna produkuje méně odpadu než inkoustová tiskárna. Kromě toho 77 % respondentů mylně předpokládalo, že laserová tiskárna přináší vyšší produktivitu díky kratší době údržby a menšímu množství prostojů. Epson, jako společnost s mnohaletou tradicí inovací v oblasti tisku, chce prohlubovat znalosti výhod inkoustové tiskárny jako tiskové technologie, která nejen pomáhá dosahovat lepších výsledků, ale také snižuje dopad na životní prostředí.

Marcel Divín, Branch Office Manager společnosti Epson CZ & SK vysvětluje: „Laserové tiskárny dlouhou dobu dominovaly na poli kancelářského tisku, ale uživatelé dnes hledají lepší a rychlejší výsledky za nižší cenu a současně chtějí šetřit energii. Došli jsme k závěru, že jediným způsobem, jak tato očekávání naplnit, je podněcovat pokrok v oblasti inkoustové technologie, kterou jsme původně vyvinuli pro průmyslový tisk – tedy prostředí, ve kterém hraje produktivita a kvalita zcela zásadní roli.“

„Tento vývoj přinesl firemní inkoustové tiskárny, které nabízejí rychlost až 100 stran za minutu a nízké náklady na tisk jedné stránky a ve srovnání s laserovými tiskárnami snižují odpad až o 99 % a spotřebu energie až o 96 %. Kromě toho vyžadují až o 98 % méně zásahů uživatele než laserové produkty. „Inkoustové tiskárny získávají stále silnější postavení na trhu. Podle tržních analytiků společnosti IDC lze očekávat, že sektor inkoustových tiskáren v západní Evropě do roku 2020 poroste rychlostí 10,2 % (CAGR). Stále však chybí dostatečná informovanost, a proto jsme se rozhodli upozornit na výhody inkoustových tiskáren prostřednictvím praktického srovnání inkoustové a laserové technologie. Rovněž chceme upozornit na důležitost dopadu výběru tiskové technologie každého jednotlivce.“

V době, kdy v Evropě pracovní standardy v souvislosti se společenskou odpovědností firem (včetně environmentálních a sociálních ohledů) nabývají na důležitosti, podněcuje rozhodnutí společnosti Epson o zaměření se na inkoustové tiskárny skutečnost, že většina dotázaných Evropanů (74 %) se rozhodla pro firemní inkoustovou tiskárnu poté, co byla obeznámena s možnostmi tiskové technologie.

Výhody, které inkoustové tiskárny přinášejí, jsou mimořádně důležité pro velké korporace, které cítí rostoucí potřebu zajišťovat každoroční soulad s normami pro nefinanční vykazování jak v EU, tak v ostatních částech světa. Stávající národní politiky často nedokážou zajistit udržení oteplování pod dvěma stupni Celsia, které bylo definováno v Pařížské klimatické dohodě. Splnění mezinárodních cílů bude vyžadovat, aby zejména obchodní komunita prokázala, že plní potřeby globálních kritérií, jako jsou cíle udržitelného rozvoje.

Společnost Epson investovala 585 milionů eur do nových výrobních závodů v Japonsku a na dalších trzích. 185 milionů eur z této částky je určeno na vývoj technologie PrecisionCore – inovace, která způsobila převrat v sektoru firemních inkoustových tiskáren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…