Era: Neslyšící manželé se těší z nového tabletu od Ery, usnadní jim komunikaci díky službě eScribe

12.09.2013 10:20

Era a firma Transkript online během léta uspořádaly soutěž, jejíž hlavní cenou byl tablet s ročním on-line přepisem verbální komunikace. Výhod služby eScribe bude moci plně využívat Anica Dvořáková z Prahy i její manžel Zdeněk, který je také sluchově postižený. Simultánní přepis komunikace je osobám s vadami sluchu nadále k dispozici ve všech 74 finančních centrech Ery v České republice.

Era: Neslyšící manželé se těší z nového tabletu od Ery, usnadní jim komunikaci díky službě eScribe
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

„Jsme rádi, že osoby se sluchovým postižením službu eScribe vítají a rychle ji začali používat, protože jim v mnoha směrech usnadňuje komunikaci. Zejména na místech, kde je nutné, aby člověk pochytil co nejvíce informací a rozuměl jim. A mezi taková místa samozřejmě patří i banky,“ říká specialistka společenské odpovědnosti Ery Jitka Švejcarová a pokračuje: „Díky této službě dokážeme lépe pochopit požadavky stovek klientů se sluchovým postižením a oni zase přesně rozumí nabídce, kterou jim představujeme.“ 

Soutěž proběhla v červnu a červenci 2013 ve všech českých a moravských Era finančních centrech. Tvořilo ji osm otázek a jeden tipovací dotaz. Zúčastnit se mohla každá fyzická osoba s trvalým pobytem na území ČR starší 18 let. Vítězkou se stala Anica Dvořáková z Prahy a soutěže se zúčastnil i její manžel, který získal za šesté místo Era osobní účet s ročními poplatkovými prázdninami a prvním vkladem ve výši 500 Kč. Oba manželé jsou neslyšící.

Era a firma Transkript online vážně uvažují také o nové aplikaci pro chytré telefony a tablety, která by se na Android Marketu i App Storu objevila v průběhu příštího roku. Klienti Ery by tuto aplikaci mohli využívat s určitým počtem volných minut.

Jak funguje eScribe

Celý proces je velice jednoduchý a založený na komunikaci tváří v tvář (např. na úřadech, v nemocnicích apod.). Klient zažádá o přepis přes software eScribe prostým zmáčknutím tlačítka na tabletu. Přes internet pak naváže kontakt s přepisovatelem, jenž převede mluvenou řeč (např. úředníka, doktora apod.) do textové podoby promítající se na tablet klienta.

Era a Transkript online navázaly spolupráci ve všech Era finančních centrech již v roce 2012 službou Era eScribe. Ta se zaměřuje na osoby se sluchovým postižením, jimž bezplatně umožňuje doslovný přepis řeči zaměstnance banky. Stačí, aby zákazník o tento přepis požádal, pracovník pobočky se telefonicky spojí s přepisovatelem společnosti Transkript online a poté se již celý dialog promítá na monitoru počítače. Oba účastníci rozhovoru tak mají jistotu, že neslyšící klient dostal všechny potřebné informace a správně jim porozuměl.

Ceny v soutěži:

1. cena:      Tablet s ročním on-line přepisem, Era účet s ročními poplatkovými prázdninami 
2.– 5. cena:       Era účet s ročními poplatkovými prázdninami a prvním vkladem 1000 Kč
6. – 10. cena:   Era účet s ročními poplatkovými prázdninami a prvním vkladem 500 Kč

Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků.

Era je obchodní značka Československé obchodní banky, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…