Euroregion Krušnohoří: Lokální řídící výbor schválil šestnáct projektů

17.03.2018 7:33

Společné rozhodovací grémium pro Fond malých projektů v Kooperačním programu ČR-Sasko Interreg V-A na svém zasedání v Mostě v Divadle rozmanitostí obdrželo k rozhodování celkemšestnáct projektových žádostí. Všechny byly schváleny a jeden další projekt bude hodnocen v oběžném řízení.

Euroregion Krušnohoří: Lokální řídící výbor schválil šestnáct projektů
Foto: euroreg.cz
Popisek: Euroregion Krušnohoří - logo

Schválení všech projektů svědčí o výborné práci jak finanční, tak i projektové manažerky, které projekty s žadateli detailně konzultovaly. Za Centrum pro regionální rozvoj ČR se zasedání zúčastnil Ing. Oldřich Dolejší, který přispěl velkou měrou k vysvětlení aktuální problematiky opakovaných projektů. Toto zasedání Lokálního řídícího výboru se s ní setkalo poprvé.

Podle změněného Programového dokumentu musí být opakované projekty kráceny. Euroregiony v současné době usilují o jeho zmírnění pro projekty dětí a mládeže. Na jednání se představila nová členka Lokálního řídícího výboru Constanze Ubricht, vedoucí volnočasového zařízení BaldaufVilla v Marienbergu, známá z mnoha přeshraničních aktivit.

Fond malých projektů, který spravuje a administruje Euroregion Krušnohoří, je projektem v Kooperačním programu ČR-Sasko Interreg V-A a podporuje přeshraniční spolupráci Saska a ČR do roku 2020. Ročně má každá strana euroregionu k dispozici průměrně 230 000 EUR. Celkem ještě zbývá v současném programovém období téměř milion EUR (923 357,60 €).

O přidělení dotace rozhoduje česko-saský společný Lokální řídící výbor s celkovým počtem šestnácti hlasujících členů a sedmi členů je s hlasem poradním. Projekty byly posouzeny v odborných komisích euroregionu a jejich názory byly plně zohledněny. Jednání výborně tlumočila, jako obvykle, Luise Zelenková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…