Euroregion oslavil čtvrt století. Rozdaly se ceny za přeshraniční spolupráci

20.06.2017 9:40

Oslava jubilea Euroregionu Krušnohoří proběhla nejprve ve zcela zaplněném sále kulturního domu ve Vejprtech a pokračovala na společném náměstí Vejprt a Bärensteinu.

Euroregion oslavil čtvrt století. Rozdaly se ceny za přeshraniční spolupráci
Foto: Archiv F. Bíny
Popisek: František Bína, jednatel Euroregionu Krušnohoří.

Moderátor slavnosti, oblíbený předseda komise pro kulturu a mládež Dr. Václav Hofmann, uvedl starostku Vejprt Jitku Gavdunovou a poté oba předsedy euroregionu – za německou část Matthias Damm a za českou Ing. Jiří Hlinka.

S velmi dobrým ohlasem se setkal projev Dr. Jiřího Horáčka, ředitele odboru evropské územní spolupráce Ministerstva pro místní rozvoj České republiky. Dobré jméno našeho euroregionu potvrdila účast dalšího zástupce tohoto ministerstva Ing. Josefa Žida, a rovněž mnoha dalších čestných hostů.

Dojemné bylo setkání se zakládajícími členy euroregionu, jeho komisí a rozhodovacích grémií.

Na oslavě byly také předány Ceny Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge za vynikající přeshraniční spolupráci. Získali ji Petr Fišer a Heinz Lohse.  

Oba jsou představitelé dvou dlouhodobě spolupracujících spolků. Jsou to Českojiřetínský spolek – spolek pro oživení Krušnohoří a spolek Heimatgeschichtsverein Rechenberg-Bienenmühle e.V.

Oceněny byly i pracovnice euroregionu a uznání vyslovili předsedové i oběma jednatelům.

Program netvořily ovšem jen projevy, vystoupili žáci česko-německé základní umělecké školy, Mostecké mažoretky, tanečníci a Skupina historického šermu Vítkovci, z.s, kteří jsou členy euroregionu.

Na úvod lidové slavnosti narazili starostové obou sousedních partnerských měst, Vejprt a Bärensteinu, sud piva a slavnost tak zahájili.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…