FAEI: Téma týdne - Česko má špičkovou rehabilitaci. Jak se k ní ale dostat?

20.09.2017 15:24

Do rehabilitačních ústavů by měli lidé po úrazech a operacích nastupovat co nejdřív. V Česku je těch opravdu špičkových na výběr hned několik. Jenže kvůli jejich omezené kapacitě vůbec není jednoduché se tam dostat. Například na volné místo v Kladrubech je běžné několikaměsíční čekání. Tomuto problému se věnuje další díl seriálu TÉMA TÝDNE, který od pondělí do pátku přináší portál Finančního a ekonomického institutu (FAEI.cz).

FAEI: Téma týdne - Česko má špičkovou rehabilitaci. Jak se k ní ale dostat?
Foto: FAEI
Popisek: Poúrazová péče - ilustrační foto

České rehabilitační ústavy, jako jsou Kladruby či Malvazinky, mohou významně pomoci lidem zraněným při autonehodách, po operacích, nebo nenadálých zdravotních příhodách. Kladruby mají 250 lůžek, Malvazinky 190 a ambulantní kliniku. Ústavy jsou zaměřeny na rehabilitaci pohybového a nervového systému.

„Včasné zahájení rehabilitace je klíčové, jen tak se dá u pacientů po těžkých úrazech docílit návratu do běžného života,“ zdůrazňuje Jakub Pětioký, náměstek pro rehabilitaci kladrubského rehabilitačního ústavu.

„V současné době ale není v České republice tolik odborných pracovišť, aby dokázala naplnit poptávku všech klientů,“ konstatuje Libor Skryja, fyzioterapeut ambulance Rehabilitační kliniky Malvazinky.

Obě rehabilitační zařízení se letos zapojila do projektu Poúrazová péče. Ten si klade za cíl přispět k lepší informovanosti o možnostech návratu do života po těžkých úrazech. Podrobnosti přináší třetí ze série článků na portálu FAEI.cz, který si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…