FAEI.cz: Kam schovávají peníze bohatí dlužníci? Do svěřenských fondů a na účty v Německu

12.11.2018 15:07

Dlužníci skrývají majetek do svěřenských fondů nebo ulévají peníze na účtech v Německu, a naopak němečtí neplatiči je schovávají u nás. A jak se chránit proti neplatiči, když pronajímáte byt? Preventivně doložkou o vystěhování sepsanou u notáře. To vše říká v rozhovoru pro FAEI.cz nový prezident Exekutorské komory JUDr. Vladimír Plášil.

FAEI.cz: Kam schovávají peníze bohatí dlužníci? Do svěřenských fondů a na účty v Německu
Foto: FAEI.cz
Popisek: JUDr. Vladimír Plášil, prezident Exekutorské komory

„Vidíme, že dlužníci si zakládají účty v Drážďanech nebo Saské Kamenici, nechají si tam vystavit platební kartu a v klidu si žijí, i když zde by měli podle rozhodnutí soudu platit své dluhy. Věřitel samozřejmě může zahájit exekuční řízení i v Německu podle tamních předpisů, tedy pokud se vůbec dozví o tom, že dlužník má účet v Německu,“ uvedl Plášil v rozhovoru. Podle něho je ale německá státní exekuční služba pomalá.

A co radí, když pronajímáte byt, abyste se nezamotali s dlužníkem? „Rozumné je vybrat od nájemníka kauci, prověřit si ho v databázi exekucí, ale i průběžně. A pak k nájemní smlouvě formou notářského zápisu zakotvit, že nájemník souhlasí v případě neplacení nájmu s vystěhováním. Nemusí se pak dávat žaloba na vyklizení a čekat na soud,“ konstatuje Plášil.

Za nesmysly považuje výroky, že exekutoři mají příjmy kolem 800 tisíc měsíčně. „Stát odměny exekutorům několikrát snižoval. Vždyť nemáme obsazeny ani všechny exekutorské úřady. Teď čtyři kolegové rezignovali, povedlo se obsadit pouze dva úřady,“ dodal.

Celý rozhovor s Vladimírem Plášilem si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…