FN Brno: Periodický audit DIAS opět potvrdil vysokou kvalitu zdravotnických pracovišť nemocnice

04.04.2019 13:30

Ve dnech 25. – 27. března proběhl ve FN Brno periodický audit kvality mezinárodní akreditační a certifikační autoritou Det Norske Veritas dle evropského akreditačního standardu pro zdravotnická zařízení DIAS a normy ISO. Audit provedli 4 auditoři (z Holandska, Anglie a Slovenska).

FN Brno: Periodický audit DIAS opět potvrdil vysokou kvalitu zdravotnických pracovišť nemocnice
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

FN Brno splnila akreditační a certifikační podmínky pro následující období s velice dobrým hodnocením a akceptovala jednotlivé připomínky auditorů pro zlepšení našich činností v oblasti léčebně-preventivní i v zabezpečujících činnostech.

Cílem auditu bylo ověřit dodržování veškerých požadavků akreditačního standardu především z hlediska bezpečnosti pacientů jak v oblasti diagnostické a léčebné péče, tak v rámci fyzického prostředí. Dále byla prověřována odborná připravenost personálu nemocnice, dodržování pracovních postupů při činnostech medicínských i nemedicínských, úroveň naplňování požadavků pacientů a komunikace s nimi, vědecko-výzkumná činnost, pedagogická činnost a řada dalších procesů. Součástí auditu bylo posouzení úrovně řídící práce vedoucích pracovníků jak vedení FN Brno, tak na jednotlivých klinikách a odděleních, způsob řešení složité personální problematiky a posouzení dokumentace o prováděných činnostech. Během uvedených dní navštívili auditoři Neurochirurgickou kliniku, Neurologickou kliniku, Oddělení kontroly infekce a nemocniční hygieny, Kliniku popálenin a plastické chirurgie, Transfuzní a tkáňové oddělení, Nemocniční lékárnu, Oddělení interního auditu a kontroly, Oddělení léčby bolesti, Oddělení zdravotnické techniky, Centrální velín, Kliniku dětské anesteziologie a resuscitace, Kliniku dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie, Pediatrickou kliniku, Kliniku dětské radiologie, Oddělení klinické biochemie na PDM, Centrální operační sály III a prověřili činnosti v rámci heliportu. Během těchto návštěv byla ověřena reálná činnost vedení těchto klinik a oddělení a činnost v jednotlivých provozech, a to včetně rozhovorů s personálem na všech pracovních pozicích.

Na závěrečném jednání vyzvedli auditoři vysoké celoroční pracovní nasazení a zaujetí všech zaměstnanců a jejich vstřícnost při jednání během jejich návštěv. Jako značnou přidanou hodnotu ocenili úsilí zaměstnanců pro vytváření příjemných ubytovacích podmínek pro hospitalizované pacienty, zvláště pak v areálu dětské nemocnice a pro dětské pacienty na KPPCH.

Vedení nemocnice na závěr poděkovalo auditorům za jejich korektní činnost, za ocenění naší práce i za připomínky pro další zlepšování a děkuje tímto všem zaměstnancům, kteří se přímo zúčastnili auditu, za zcela bezproblémový a efektivní průběh a všem pracovníkům, kteří se svým každodenním odpovědným přístupem odvádějí kvalitní práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…