FN Brno: První těhotenství v ČR pomocí přípravku Bemfola

17.08.2017 14:51

Další významný mezník se podařil lékařům Centra asistované reprodukce (CAR 01) Fakultní nemocnice Brno. Pomocí v současnosti nového preparátu na stimulaci Bemfola se podařilo dosáhnout prvního klinického těhotenství v České republice. Tento úspěch navazuje na celou řadu úspěšných událostí, z nichž ta nejdůležitější se stala v roce 1982, kdy se pracovníci Centra podíleli na prvním těhotenství v tehdejší Československé republice a bývalé východní Evropě.

FN Brno: První těhotenství v ČR pomocí přípravku Bemfola
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Současný preparát Bemfola je přípravek obsahující léčivou látku folitropin alfa, která je téměř identická s přirozeným hormonem produkovaným tělem ženy, tzv. hormon stimulující folikuly (FSH).

„U žen je FSH nezbytný pro růst a vývoj váčků (folikulů) ve vaječnících, které obsahují vajíčka. Přípravek Bemfola se používá k vyvolání tvorby více folikulů (tedy více vajíček) u žen podstupujících asistovanou reprodukci,“ říká přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky LF MU a FN Brno prof. MUDr. Pavel Ventruba, CSc.

Asistovaná reprodukce neboli umělé oplodnění je lékařská pomoc partnerskému páru, který má problém s otěhotněním. Na našem trhu je nový přípravek Bemfola dostupný od konce června tohoto roku. Bemfola je alternativou ke stávajícím stimulačním přípravkům.

Více informací ZDE

Úspěchy Centra:
1982 Porod prvního dítěte ze zkumavky v České republice a bývalé východní Evropě Světová priorita metody GIFT - transferu gamet do vejcovodu
1984 Porod prvního dítěte po metodě IVF v České republice 1988 Porod prvních dvojčat ze zkumavky v České republice (metoda IVF)
1992 Zahájen program kryokonzervace embryí - březen 1994 - první těhotenství po transferu rozmražených embryí (KET - IVF)

Více o Centru asistované reprodukce
FN Brno Více než třicetileté zkušenosti s diagnostikou a léčbou neplodnosti, podložené i vědecko-výzkumnou činností a řadou grantů, se odráží v nabízených metodách a výsledcích. V současné době našim klientům nabízíme všechny dosud známé metody a techniky umělého oplodnění - od intrauterinní inseminace až po preimplantační genetickou diagnostiku a monitorování vývoje embryí. V případě nutnosti využití darovaných gamet máme rozsáhlou databázi dárkyň vajíček i dárců spermií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…