FN Hradec Králové: Akce s dopravním podnikem chce získat nové dárce krve

20.10.2021 21:20 | Tisková zpráva

Získání nových dárců krve pro Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové má za cíl akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s., která se uskuteční od 22. do 26. listopadu 2021. Kromě zaměstnanců podniku se do darování krve mohou zapojit i ostatní zájemci z řad veřejnosti.

FN Hradec Králové: Akce s dopravním podnikem chce získat nové dárce krve
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Mnoho z našich zaměstnanců jsou pravidelní dárci krve či plazmy na Transfuzním oddělení FN HK a věříme, že se najdou i další. Současně chceme na potřebu podpory dárcovství upozornit také hradeckou veřejnost,“ uvedl k akci předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové, a.s. Zdeněk Abrahám.

Hradecký dopravní podnik o akci informoval své zaměstnance, podpořil ji také plochami ve vozech MHD a na terminálu hromadné dopravy. Pro prvodárce, kteří v rámci akce darovat krev, budou připraveny drobné dárky.

Prvodárci mohou v týdnu 22. až 26 listopadu přicházet na Transfuzní oddělení FN HK bez objednání každý den od 8:00 do 11:00 hodin, ve středu také od 14:00 do 16:00 hodin. Před odběrem je čeká lékařské vyšetření zdravotního stavu.

„Nové dárce krve nutně potřebujeme, protože část současných dárců končí kvůli vysokému věku či nevyhovujícímu zdravotnímu stavu a musíme je nahrazovat novými dárci. Veškeré informace k darování krve a podmínkám najdou zájemci na www.fnhk.cz//transf,“ uvedl primář Transfuzního oddělení FN HK MUDr. Vít Řeháček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …