FN Hradec Králové: Dobrovolnický program bude sbírat dárky pro pacienty a připravuje vánoční koncert

02.12.2022 8:24 | Tisková zpráva

Dobrovolnický program Fakultní nemocnice Hradec Králové připravuje na adventní období akci Ježíškova výzva, kterou chce získat dárky pro dospělé pacienty, kteří budou v nemocnici hospitalizováni během vánočních svátků.

FN Hradec Králové: Dobrovolnický program bude sbírat dárky pro pacienty a připravuje vánoční koncert
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Současně se v nemocnici 8. prosince 2022 uskuteční vánoční koncert Pěveckého sboru Laděníčko, který je určen pro pacienty i personál nemocnice a veřejnost. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

V rámci Ježíškovy výzvy má Dobrovolnický program FN HK zájem především o drobné dárkové předměty, křížovky, osmisměrky či knížky, které mohou lidé přinášet v termínu od 5. do 12. prosince 2022 v časech od 8:00 do 10:00 a 16:00 do 18:00 hodin na pěší vrátnici FN HK. „Podobnou akci pořádáme ve FN HK poprvé, doufáme, že bude ze strany veřejnosti bude zájem a podaří se nám získat drobné dárky pro pacienty. My zajistíme zabalení dárků a jejich distribuci pacientům na vybraných odděleních,“ uvedla koordinátorka dobrovolnického programu FN HK Mgr. Blanka Vápeníková.

Vánoční koncert, na kterém zazní koledy i písně se zimní tématikou se uskuteční 8. prosince od 16:30 hodin v přízemí Pavilonu profesora Bašteckého (budova č. 23). Na akci vystoupí Pěvecký sbor Laděníčko se sbormistryní Ladou Holaňovou ze ZUŠ Střezina v Hradci Králové. Pořadatelé upozorňují, že v případě nepřiznivé epidemiologické situace může být koncert s ohledem na ochranu zdraví pacientů, personálu i návštěvníků zrušen.

Dobrovolnický program Fakultní nemocnice Hradec Králové působí na několika klinikách nemocnice, na kterých jsou dobrovolníci společníky především dlouhodobě hospitalizovaných pacientů, povídají si s nimi, čtou jim nebo s nimi chodí na procházky. Dobrovolníci se také podílejí na pořádání jednorázových akcí, například výtvarných dílen pro dětské pacienty. Bližší informace o dobrovolnictví ve FN HK je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…