FN Hradec Králové: Dobrovolnický program rozdal pacientům 120 dárků z Ježíškovy výzvy

23.12.2022 10:13 | Tisková zpráva

Na 120 nejrůznějších dárků, především knih či křížovek, rozdal v tomto týdnu pacientům vybraných oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové Dobrovolnický program FN HK. Dárky do nemocnice přinášeli lidé v rámci Ježíškovy výzvy, cílem akce bylo pořízení drobných dárků pro hospitalizované pacienty.

FN Hradec Králové: Dobrovolnický program rozdal pacientům 120 dárků z Ježíškovy výzvy
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Jednalo se o první ročník této akce, jsme rádi, že lidé dárky přinesli, my jsme je s dobrovolníky zabalili a roznesli pacientům na oddělení. Děkujeme všem, kteří se zapojili a vyřizujeme také velké poděkování od pacientů,“ řekla koordinátorka Dobrovolnického programu Fakultní nemocnice Hradec Králové Mgr. Blanka Vápeníková. Kromě knih a křížovek se mezi vybranými dárky objevila také kosmetika.

Dobrovolnický program FN HK uspořádal na začátku prosince také Vánoční koncert v přízemí Pavilonu profesora Bašteckého, kterého se zúčastnily desítky lidí včetně pacientů nemocnice. Program celoročně působí na několika klinikách nemocnice, dobrovolníci jsou především pro dlouhodobě hospitalizované pacienty společníky, povídají si s nimi, čtou jim či s nimi chodí na procházky.

Dobrovolníci v nemocnici také připravují různé jednorázové akce, například tvůrčí dílny pro dětské pacienty. „Za poslední rok se nám podařilo navýšit počet dobrovolníků, všem jim chci za jejich nasazení poděkovat a doufám v další spolupráci i během roku 2023,“ dodala Vápeníková. Pokud i vy uvažujete o dobrovolnictví ve FN HK, všechny informace jsou dostupné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…