FN Hradec Králové: Letní internistický kemp pro studenty lékařských fakult

06.09.2020 13:23

Celkem 22 studentů lékařských fakult z Česka a Slovenska se zúčastnilo na konci srpna IV. ročníku Hradeckého internistického kempu, který pořádá Fakultní nemocnice Hradec Králové a Lékařská fakulta UK v Hradci Králové. Letošní kemp byl zkrácen kvůli současné epidemiologické situaci s COVID-19.

FN Hradec Králové: Letní internistický kemp pro studenty lékařských fakult
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Jsme rádi, že jsme mohli medikům představit formou krátkých stáží naší nemocnici a špičková internistická pracoviště, která ve FN HK máme. Medici si mohli vyzkoušet například bronchoskopii či další vyšetření,“ uvedl vedoucí kempu doc. MUDr. Miroslav Solař, Ph.D. Hlavním cílem kempu je navázat kontakt se studenty, kteří mají zájem o interní medicínu a kteří by po absolvování studia mohli nastoupit do hradecké nemocnice. Součástí programu kurzu byl také cyklovýlet, při kterém se medici seznámili s Hradcem Králové i okolím.

Účastníci si letošní akci pochvalovali. „Celý kemp hodnotím jako skvělou možnost se individuálně zeptat na věci, které se týkají jak pracovních a organizačních podmínek v nemocnici, tak medicínských programů,“ uvedl jeden z účastníků kempu. Stejně jako ostatní ocenil i fakt, že je na pracovištích provázeli také mladí lékaři. „Myslím si, že právě ti nám předají nejčerstvější informace k tomu jak shánět pracovní místo a jaké jsou začátky v nemocnici,“ doplnil.

Pátý ročník kempu je plánovaný na konec srpna 2021, podrobnosti o přihláškách najdou zájemci na webu Lékařské fakulty UK v Hradci Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové či na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…