FN Hradec Králové: Společnost Elektrárny Opatovice a.s. podpořila pořízení nového přístroje

03.12.2022 12:18 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové získala 500.000 korun od společnosti Elektrárny Opatovice, a.s. (EOP). Tuto částku využije společně s vlastními prostředky na nákup nového UV-A ozařovače pro IV. interní hematologickou kliniku FN HK. EOP nemocnici podpořila v rámci svého firemního dárcovství, kterým pomáhá projektům ve zdravotnictví, sociální oblasti a kultuře na Královéhradecku, Pardubicku a Chrudimsku, a to již od roku 2009. Za toto období získala nemocnice od EOP téměř 8 milionů korun na svou modernizaci.

FN Hradec Králové: Společnost Elektrárny Opatovice a.s. podpořila pořízení nového přístroje
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nový přístroj, který nahradí dosluhují zařízení, stojí zhruba 2,2 milionu korun a je určen pro pacienty po transplantaci kostní dřeně a pomáhá při léčbě případných komplikacích. Ročně je na přístroji provedeno na 250 výkonů.

„S fakultní nemocnicí spolupracujeme již dlouhodobě a jsme rádi, že naše dlouholeté dary pomáhají zlepšovat přístrojové vybavení tohoto zdravotnického zařízení. Nemocnice je místo, které je lépe nepotřebovat. Ale pokud je zapotřebí lékařské péče, je dobré vědět, že se nejen Hradečáci mohou spolehnout na pomoc té nejvyšší úrovně ve FN HK,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti EOP a.s. Mgr. Romana Zadrobílková.

Fakultní nemocnice v minulosti pořídila za prostředky od EOP například přístroj na zpracování darované plné krve, nová lůžka na JIP Neurochirurgické kliniku FN HK či vzduchotechniku pro Dětskou kliniku FN HK. „Podpory ze strany silných firem v regionu si velmi vážíme a umožňuje nám pořizovat nejmodernější přístroje a vybavení, které pomáhají pacientům nebo zlepšovat podmínky pro pacienty nemocnice,“ uvedl ředitel FN HK MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Bližší informace o firemním dárcovství společnosti EOP, včetně seznamů podpořených projektů v minulých letech, je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…