FN Hradec Králové: V pondělí začíná akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové

19.11.2021 10:06 | Tisková zpráva

V pondělí 22. listopadu 2021 začíná akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s., která má za cíl získat nové dárce krve pro Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové. Prvodárci se mohou do této akce zapojit až do pátku 26. listopadu.

FN Hradec Králové: V pondělí začíná akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Získávání dostatečného počtu nových dárců krve je potřebné, abychom dokázali zajistit dostatek transfuzních přípravků pro pacienty naší nemocnice. 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67626 lidí
Část dlouholetých dárců krve končí s dárcovstvím kvůli vysokému věku či nevyhovujícímu zdravotnímu stavu,“ uvedl primář Transfuzního oddělení FN HK MUDr. Vít Řeháček.

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. propaguje akci na reklamních plochách ve vozech MHD a na terminálu hromadné dopravy, pro prvodárce budou připraveny drobné dárky. „Podpora darování krve je nesmírně důležitá a jsme rádi, že jsme nábor nových dárců pro Transfuzní oddělení FN HK mohli tímto způsobem podpořit,“ řekl předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové, a.s. Zdeněk Abraham. 

Prvodárci mohou v týdnu 22. až 26 listopadu přicházet na Transfuzní oddělení FN HK bez objednání každý den od 8:00 do 11:00 hodin, ve středu také od 14:00 do 16:00 hodin. Před odběrem je čeká lékařské vyšetření zdravotního stavu. Podrobnější informace o darování krve je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…