FN Hradec Králové: Zdravotní klauni nezapomínají na dětské pacienty ani během prázdnin

30.07.2019 10:06

Dvojice Zdravotních klaunů dorazila v minulém týdnu za nejmenšími pacienty Fakultní nemocnice Hradec Králové, aby jim zpestřila pobyt v nemocnici během letních prázdnin. Návštěvu Zdravotního klauna Petra Vrběckého alias doktora Housky a Šárky Rozlivkové alias sestry Drobné si užily desítky dětí nejrůznějšího věku.

FN Hradec Králové: Zdravotní klauni nezapomínají na dětské pacienty ani během prázdnin
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Zdravotní klauni přicházejí do FN HK každé úterý a středu na tři hodiny, během kterých obejdou pokoje Dětské kliniky FN HK a navštíví také dětské pacienty na dalších klinikách. FN HK je také jednou z pěti nemocnic v ČR, kde funguje program NOS! (Na Operační Sál!), při kterém klauni jednou týdně doprovázejí děti před plánovanou operací a čekají na ně po probuzení. V Královéhradeckém kraji Zdravotní klauni pravidelně docházejí kromě FN HK také do Dětského denního rehabilitačního stacionáře Hradec Králové a oblastních nemocnic v Trutnově, Jičíně a Náchodě.

Součástí středeční návštěvy Zdravotních klaunů bylo také předání šeku na 13.000 korun určených na podporu práce Zdravotních klaunů ve FN HK, který předali organizátoři letošní akce Restaurant Day v Hradci Králové. Ti letos na akci prodávali palačinky a výtěžek z prodeje věnovali na tento projekt.

Zdravotní klaun, o. p. s., je dobročinná organizace s národní a mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem i geriatrickým pacientům. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu. V současné době navštěvuje 86 profesionálních Zdravotních klaunů pravidelně 62 nemocnic, 7 domovů pro seniory a 2 hospice. Ročně uskuteční přes 3800 návštěv. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…