FN Hradec Králové dnes zahájila vakcinaci proti COVID-19

02.01.2021 15:21

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes ráno zahájila očkování proti onemocnění COVID-19. Prvními očkovanými byli zaměstnanci nemocnice a někteří vysoce rizikoví pacienti. Nemocnice obdržela celkem 975 dávek vakcíny, očkování bude pokračovat také v dalších dnech.

FN Hradec Králové dnes zahájila vakcinaci proti COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Očkování nemocnice provádí vakcínou firmy Pfizer v ambulancích Pavilonu interních oborů FN HK, připraveny jsou tři očkovací týmy, které tuto sobotu a neděli v čase od 8:00 do 18:00 hodin zvládnou naočkovat každý den zhruba 170 předem zaregistrovaných lidí. V pracovních dnech bude očkování pokračovat od 15:30 do 19:30 hodin. Fakultní nemocnice Hradec Králové se také v souladu s pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR připravuje také na další vlny očkování proti COVID-19. Podrobnější informace k očkování jsou uvedeny na webu ministerstva.

Mezi prvními očkovanými ve FN HK byla například sestra ze IV. interní hematologické kliniky FN HK. „Možnost očkování určitě vítám, aplikace byla úplně bez problémů,“ uvedla krátce po očkování. Krátce po osmé dostal vakcínu také lékař z Urologické kliniky FN HK. „Podílím se i na péči o pacienty s COVID-19 a to, že očkování začalo je dobře, protože jinak z této situace není cesty ven,“ dodal lékař.

Fakultní nemocnice Hradec Králové v posledních dnech registruje nárůst hospitalizovaných pacientů s COVID-19, zatímco před svátky se jednalo o stovku pacientů, nyní jich je necelých 150, z toho přibližně čtyři desítky vyžadují umístění na lůžkách intenzivní péče. Nemocnice kvůli nárůstu počtu pacientů musela v souladu se svým pandemickým plánem znovuotevřít některá oddělení určená pro péči o pacienty s COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…