FN Hradec Králové od 1. července rozšiířuje možnost návštěv hospitalizovaných pacientů

01.07.2020 9:15

Fakultní nemocnice Hradec Králové od středy 1. července 2020 rozšířila možnost návštěv hospitalizovaných pacientů.

FN Hradec Králové od 1. července rozšiířuje možnost návštěv hospitalizovaných pacientů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nemocnice v souvislosti s epidemií COVID-19 návštěvy pacientů zcela zakázala 10. března, od pondělí 25. května byly návštěvy možné pouze v čase 14:00 až 17:00 hodin, povolena byla také pouze maximálně jedné osoby k jednomu pacientovi denně a doba návštěvy byla omezena na 30 minut.

V souladu s pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR jsou od 1. července návštěvy možné podle běžného návštěvního režimu na jednotlivých odděleních, v mimořádných případech může ošetřující lékař povolit návštěvy i mimo stanovenou dobu. Individuální režim platí pro návštěvy pacientů v paliativní péči a kritických stavech, jakož i pro návštěvy nemocných dětí.

Od 1. července je možná návštěva maximálně dvou osob k jednomu pacientovi ve stejném čase, v individuálních případech s ohledem na zdravotní stav může ošetřující lékař návštěvu nepovolit nebo ukončit. Návštěva při vstupu a odchodu z oddělení provede dezinfekci rukou a po celou dobu má nasazenou roušku. Při návštěvě na vícelůžkovém pokoji musí mít všechny osoby, tedy pacienti i návštěvy, nasazenou roušku. Před vstupem návštěvy na oddělení je návštěvě změřena teplota a personál zjistí, zda návštěva nemá příznaky COVID-19. 

 „I nadále platí naše výzva pro všechny návštěvníky, kteří by měli jakékoliv příznaky, které by mohly souviset s COVID-19, jako například zvýšenou teplotu či kašel, aby návštěvu nemocnice odložili. Je to z důvodu ochrany zdraví našich pacientů i zaměstnanců,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…