FN Hradec Králové upozornila na nebezpečí proleženin

24.11.2022 17:56 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové 22. listopadu 2022 uspořádala akci Stop dekubitům (proleženin), která problematiku dekubitů a zejména možnosti jejich prevence přiblížila laické veřejnosti.

FN Hradec Králové upozornila na nebezpečí proleženin
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Současně se uskutečnil seminář pro zdravotníky z Královéhradeckého regionu věnovaný tomuto tématu. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
Akce Stop dekubitům se ve FN HK uskutečnila u příležitosti Světového dne Stop dekubitům, který je vyhlášen Evropským poradním panelem pro otázky dekubitů (EPUAP).

Akce pro veřejnost se uskutečnila v přízemí Pavilonu interních oborů FN HK, kde si zájemci mohli prohlédnout v nemocnici používané léčebné i preventivní pomůcky, například polohovací pomůcky či speciální ochranné náplasti.

Připraveny byly také ukázky speciální výživy, která se používá jako prevence či urychluje léčbu proleženin. Na akci se podílel také Dobrovolnický program Fakultní nemocnice Hradec Králové. Odborného semináře zaměřeného na dekubity se zúčastnily více než tři desítky všeobecných sester, především z Fakultní nemocnice Hradec Králové, ale i z dalších zdravotnických zařízení. 

„U dlouhodobě ležících nemocných v domácím prostředí mohou být dekubity velkou komplikací, proto jsme chtěli lidem představit možnosti prevence jejich vzniku. Důležité je případně vzniklým proleženinám věnovat patřičnou péči, protože jejich léčba může být v některých případech dlouhodobá a velmi náročná,“ uvedla zástupkyně náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Ivana Dvořáčková, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…